Zgadzam sie - ja podpinalem xboxa i PC - xbox rewelacja, natomiast PC mial takie problemy jak jigaman napisał - niby to ustawilem ale spedzilem na tym pol dnia, a i tak nie bylo to takie super jak na monitorze
PS jigaman masz w kompie karte ati/amd ? Jesli tak to to bedzie przyczyna - te karty w sterownikach mają mase opcji i po podpieciu do TV one same sie przelaczaja w inny tryb..
Cześć,
Rozmawiałem ze sprzedawcą, mówi że to nie wina matrycy czy ustawień, tylko wadliwy dyfuzor [cokolwiek by to nie było]. Mówi że w szajsungach to nic nowego i często im się to trafia.
Dlatego z nadzieją, że następny będzie lepszy zasuwam wymienić.......
na prawdę trafiłeś na szajsunga bo ja z moim samsungiem nie mam żadnych problemów no może jest trochę za mały(55')Cześć,
kupiłem kilka dni temu UE55D6500 i właśnie został spakowany spowrotem. Przez 3 dni męczyłem się z ustawieniami obrazu ale to nic nie dało. Zarówno po bokach [co mogłem jakoś tam zrozumieć] ale zwłaszcza w lewym dolnym rogu ekranu miałem wielkie przejaskrawienie. Widoczne to było zwłaszcza podczas oglądania czarnego ekranu. Krótko mówiąc, tragedia. Wyglądało to jak szare chmury. Czytałem wypowiedzi w tym wątku, że to kwestia ustawień więc walczyłem, ale dzisiaj się poddałem.
Rozmawiałem ze sprzedawcą, mówi że to nie wina matrycy czy ustawień, tylko wadliwy dyfuzor [cokolwiek by to nie było]. Mówi że w szajsungach to nic nowego i często im się to trafia.
Dlatego z nadzieją, że następny będzie lepszy zasuwam wymienić, tylko czekam na pomoc w zniesieniu [niesetety ręce za krótkie żeby go chwycić w pudle jak jest].
Jednak poza tym podświetlaniem telewizor jest genialny. Obsługuję go z telefonu. Wpinam do niego CAM z Cyfry+ i nie muszę się bawić w osobny tuner. Wpinam na USB pendrive i mam PVR. Konsolę mogę obsługiwać z tego samego pilota co TV [czyli z telefonu] co ułatwia sprawę podczas oglądania filmów. Gdyby tylko nie ta zabawa w oddawanie to było by genialnie
![]()
tak do D6500. Tylko tak mysle czy jak podłacze je besposrednio do TV to bede miał dzwiek 5.1 czy dopiero jak dokupie BLU-REY i do niego podłacze to osiagne ten efektA do czego to ma być? Do D6500?
eeee to nie bede szalał. Ale jak kupie Logitech 5.1 i jak je sie podłacza przez gnazdo słuchawkowe czy inaczej bo nie wiemTakie za min 1300 pln - wiec nie sa wogole tego warte bo w tej cenie kupisz juz kino domowe z Blu Rayem 3D![]()
Panowie jaki sygnał wychodzi z optyka w tym TV z własnych źródeł i usb? bo w specyfikacji doczytałem że tylko 2.1 a szczerze mówiąc nie sprawdzałem tego bo mam wszystko podpięte przez hdmi.
Pod wejście słuchawkowe nie podłączysz, bo głośniki potrzebują 3 wejść a Ty masz jedno. Na początek polecam zestaw głośników 2.1 ( 2 satelity + subwoofer) można podłączyć pod wejście słuchawkowe. Jak dla mnie to dobre zastępstwo troszkę słabych głośników telewizora.
a zestaw Logitech 5.1 nie idzie podłaczyc przez wejscie DIGITAL AUDIO ??