Witam,
od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem TV UE46D6500. Jestem z niego zadowolony, powoli przebijam się przez różne opcje, jak i ten wątek, choć dużo tego
Mam kilka pytań i problemów.
1. Jakiej wielkości są średnio pliki nagrywane przez PVR? Bo mój pendrive nie przeszedł testu wydajności i muszę się za czymś innych rozejrzeć, i nie wiem, czy celować w 2GB czy raczej 32GB.
2. Nie mogę odpowiednio posortować kanałów, chciałbym wymieszać ze sobą kanały cyfrowe i analogowe. Próbowałem programu Samsung Channel Editor, ale on pokazał mi tylko kanały cyfrowe. Korzystam z tunera telewizji naziemnej, choć korzystam z kablówki, tylko bez osobnego dekodera. Probowałem kombinować w samym TV, ale on w ogóle nadaje osobno numery dla kanałów cyfrowych i analogowych, dodanie do ulubionych odpowienich kanałów też nic nie daje, bo tak samo sortuje osobno cyfrę i analog. Może ktoś kiedyś rozwiązał ten problem? Jak nie, to trudno, przeboleję, choć wkurza mnie to trochę
3. Da się odpalić speedtesta w przeglądarce? Na początku wątku jest o tym mowa, ale ja nie umiem tego zrobić - przy nawigacji ramkami pojawia się komunikat, że trzeba korzystać ze wskaźnika, a klikanie wskaźnikiem nic nie daje. Chciałbym sprawdzić, jaki net odbiera tv, bo trochę się tnie przy Smart tv i nie wiem, czy to problem tylko neta (8mb, mogę zwiększyć góra do 12), czy też kiepskiego routera.
4. Nie mogę się połączyć z Samsung Apps, albo się łączy długo i nic (wtedy mogę tylko wyłączyć tv), albo wyskakuje błąd sieci. Na szczęście aplikacje typu iPlex się ściągnęły, więc luz
dzięki z góry za pomoc, pozdrawiam