jeśli masz podwójny konwerter to:
opcje - kanał - system satelitarny
wybór satelity - zaznaczasz astre 19.2e i hotbirda 13e, reszte można wyłączyć
zasilanie LNB - włączone
Ustawienia LNB : satelitarne - hotbird, Tryb Diseqc - 1/4
satelitarne - astra , Tryb Diseqc - 2/4 (musisz ustawić oba)
Jeśli dobrze ustawisz to i na jednym i na drugim ustawieniu satelity będzie Ci pokazywało w prawym dolnym rogu tego menu siłę sygnału. Jeśli będzie zero - coś źle ustawiłeś
Jeśli masz pojedynczy to w opcjach - systemie satelitarnym włącz sobie tylko hotbirda (pewnie masz domyślnie ustawioną astrę)
Później już tylk oautomatyczne przeszukanie kanałów i zabawa z sotrowaniem
Witam serdecznie. Dziś ponownie założyłem konto w serwisie, bo poprzednie gdzieś wcięło (możliwe, że długo tutaj nie zaglądałem).
Mam taką sprawkę: jakiś czas temu wymieniłem dysk w kompie, którym łączę się z moim D6510. Okazuje się, że telewizor pamięta foldery i pliki ze starego dysku ale dołożył też i z nowego. Znalezienie czegokolwiek z poziomu SmartHuba w tym bałaganie zniechęca do korzystania.
Czy jest jakiś sposób, żeby telewizor wywalił z pamięci nieaktualne starocie i na nowo zindeksował sobie zawartość multimediów?
Dodam jeszcze jedno, bo może to jest powiązane. Kiedyś odtwarzałem od strony PC-ta robiąc prawoklik i "Odtwarzaj do UE40D6500" i do TV szły mi wszystkie multimedia w zgodnym formacie. Jakiś czas temu się tym bawiłem i nic nie działa, choć na 100% próbowałem też tych plików, które wcześniej szły. Telewizor przełącza się na pecet ale zaraz wyskakuje komunikat "Nieobsługiwany format pliku". Może ktoś z Kolegów coś podpowie, bo ja już nie mam pomysłów.
Z góry dziękuję![]()
Czy ten TV obsługuje Wi-Fi Display i Wi-Fi Direct ? lub czy można w menu serwisowym coś takiego odblokować ?
Aplikacja istnieje od poczatku produkcji serii D, ale Netflix NIE jest dostepny w Polsce wiec ten region aplikacji nie ma.
Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
Dokładnie jest, ale płatne i nie w języku PL.Wydaje się że jednak od kilku dni jest dostępny w Polsce![]()
Oooo... zaspałem. W takim razie przyłączam się do pytania, nieznacznie je modyfikując: Kiedy Samsung odblokuje (wstawi do SamsungApp) aplikację na rynek polski?Wydaje się że jednak od kilku dni jest dostępny w Polsce![]()
Oooo... zaspałem. W takim razie przyłączam się do pytania, nieznacznie je modyfikując: Kiedy Samsung odblokuje (wstawi do SamsungApp) aplikację na rynek polski?
Na jakim modelu masz Netfixa????