Witam Wszystkich Serdecznie,
Od prawie dwóch tygodni jestem właścicielem Samsunga 40D6750.
Na temat tego modelu, jego wad i zalet przeczytałem tu na forum prawie wszystko. Nie mam problemów z podświetlaniem matrycy (tylko minimalnie jaśniejsze rogi ekranu), obraz w 2D jak dla mnie jest super, dźwięk mnie zadowala. W domu, który szykuję do zamieszkania nie mam jeszcze internetu, dlatego nie miałem okazji sprawdzić działania opcji internetowych tego TV
To, co spędza mi sen z powiek, to brak efektów 3D

Nie dostrzegam ich na różnych materiałach, które miałem okazję przeglądać. Podobny przypadek opisywał kilkanaście stron wcześniej inny kolega z forum. Głębia obrazu w 3D super, podoba mi się również przy konwersji z 2D do 3D.
Efektu wyskakujących obrazów próbowałem dostrzec odtwarzając z dysku filmy w .mkv takie jak np: Avatar, Demo LG 3D, Odlot, Wielki Kanion, Żółwik Sami. Na tym ostatnim raz dostrzegłem przy jednej scenie, jak dwa żółwiki płyną w stronę ekranu a za nimi wielka ryba
Dla rozwiania wątpliwości, to w okularach mam baterie

włączam je (widać jak obraz się przyciemnia) i zakładam na nos. Wciskam przycisk 3D na pilocie. W filmach jak już napisałem widzę fajny efekt głębi. Do braku wyskakujących obrazków dochodzi problem częstego i sporego rozmycia obrazu (próbowałem regulacji prawy - lewy).
Aha, i nie tylko ja mam z tym. Żona i rodzice też
W sklepie jak patrzyliśmy na Epokę lodowcową, to kawałek kry normalnie wyskoczył nam z ekranu
W menu serwisowym nic nie zmieniałem, tylko sprawdziłem, że jestem posiadaczem matrycy P1UF6E
Dlatego postanowiłem zwrócić się do Was z pytaniem, czy jest to tylko kwestia jeszcze słabych efektów 3D w filmach, czy może to być jakiś problem z ustawieniami lub z samym TV ?
Pozdrawiam
Darecki