Mam prośbę, może mi ktoś sprawdzić czy w teście prędkości łącza przez WWW telewizora wskazana prędkość jest zgodna z tym co pokazuje np test na WWW w komputerze ?
Ja mam łącze 10mb, po wifi w kompie jest 10 a w telewizorze 3...
Odbicie to tzw. przesłuch. Jest to jedna z wad obecnych telewizorów 3D - niektóre modele więcej, inne mniej. Widać je ponieważ to co ma trafiać do lewego oka jest częściowo widoczne przez prawe oko i na odwrót. Powodem jest zastosowana technologia, zarówno migawkowa jak i polaryzacyjna. W porządnych testach to zjawisko jest brane pod uwagę przy ocenie danego telewizora. Konwersja do 3D daje marną głębię przez co obrazy dla poszczególnych oczu są mało przesunięte względem siebie i wada ta nie jest tak dokuczliwa.Witam.
Czy ma ktoś z Was podczas oglądania filmu 3D efekt odbicia, cienia nie wiem jak to nazwać.
Zależy od tego jak oglądany obiekt jest daleko. Najbardziej widać to przy np. jasnej postaci na czarnym tle. Druga sprawa to mam nie aktywną opcje głębi 3D podczas oglądania filmu 3D.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Efekt odbicia nie występuje przy konwersji z 2D do 3D.
Odbicie to tzw. przesłuch. Jest to jedna z wad obecnych telewizorów 3D - niektóre modele więcej, inne mniej. Widać je ponieważ to co ma trafiać do lewego oka jest częściowo widoczne przez prawe oko i na odwrót. Powodem jest zastosowana technologia, zarówno migawkowa jak i polaryzacyjna. W porządnych testach to zjawisko jest brane pod uwagę przy ocenie danego telewizora. Konwersja do 3D daje marną głębię przez co obrazy dla poszczególnych oczu są mało przesunięte względem siebie i wada ta nie jest tak dokuczliwa.
Po wifi nie da rady tylko kabel, a co do samego grania na tym tV ja na swierzo sie wypowiem co do grania bo wlasnie od wczoraj testuje.. działa wszystko.. ale okazalo sie ze dopiero teraz widze jak fatalne ustawienia samsung ma ;/ musialem mocno skalibrowac ekran by obraz z kompa byl "podobny" do monitora, ale wcaiz mu czegos brakuje.. - do mnie nie przemawia granie na 40 calach, wole moje 22cale monitor i niecaly metr od niego siedząc. Jedynie czasem ten efekt 3d do zabawy w grach mozna uzyc hehe nie umiem tego sprecyzowac, spodziewalem sie jakiegos efektu kina czy cos, ale nie widze nic , gra wogole mnie nie powala bardziej niz na monitorze hmm - efektu smurzenia nie zauwazylem![]()
Panowie co do kalibracji.. wszystko robie na trybie Film, bo jest najprosciej.. juz praktycznie jestem w domu ze tak sie wyraze.. ale brakuje mi kilku wisienek - chodzi o to :
1 jak pozbyc sie tej zielonkawej poswiaty/mgły jaką ma tryb film (czuje sie jakbym ogladal wszystko na zuzytym kineskopie )
2 jak zrobic by kolor czerwony był bardziej intensywny a nie wygaldal sztucznie tak rozowawo.. jak dodam kontrastu to jest lepiej, ale znow wtedy z niebieskiego robi sie granat.. moze jakas funkcja balansu bieli?? tylko ktora bo sa 2 zwykle, i trzecia jakas 10p...
Za tą zieloną poświatę może jest odpowiedzialny ton kolorów(ciepły 2)