Samsung smart tv problem

PerezVCF

New member
Witam. Od 4 miesiecy posiadam telewizor SAMSUNG SMART TV UHD 40 CALI UE40JU6400. Wczoraj spadła na niego świeczka, po czym na ekranie pokazało się z prawej strony plamy oraz kreski pionowe jak i poziome. Telewizor nie był ubezpieczony, wiec postanowiłem go spróbować oddać na gwarancję w sklepie Media Markt. Mimo uporu z mojej strony, telewizor nie został przyjęty a wstępna diagnoza po włączeniu telewizora przez pracownika sklepu to pęknięta matryca, naprawa na swój koszt nierentowna, lecz gdy zapytałem go czy na pewno nie ma żadnego sposobu, wziął mnie na bok i powiedział żebym kupił taki sam telewizor z ubezpieczeniem, zadzwonił za kilka dni, że został uszkodzony mechanicznie przez osoby trzecie i gdy przyjedzie kurier/serwisant dać im stary telewizor z rachunkiem tego nowego i za kilka dni gdy zadzwonią zarządzać zwrotu gotówki. Gdy zapytałem czy jest możliwość sprawdzenia ze telewizor został podmieniony, stwierdził że na rachunku nie ma żadnego kodu/numeru produktu. Co powiecie na to rozwiązanie ? Czy jest wgl jakis ratunek dla mojego telewizora ? Z zewnątrz nie ma żadnych rys, pęknięć, wiec może spróbować bezpośrednio z samsungiem wciskając ze nie wien jak to się stało ? Czekam na jakąkolwiek odpowiedz :) dodam zdjęcia jeśli będą potrzebne

Do góry