Cześć. Mam ten telewizor ok prawie 2 lat. mimo że był już 2011 rok wziąłem ten, bo te Edge LED z nierównym podświetlaniem mnie niepokoiły, a to mój pierwszy telewizor LCD, więc nie chciałem przekombinować. Podzielę się kilkoma uwagami na problemy, które już pewnie znacie.
1) Dziwne jest to, że ustawienia obrazu: kolory, jasność, nasycenie itp. w oglądaniu serwisów Vod przez internet nie bierze z aktualnych ustawień programów TV, tylko z ustawień USB. Więc jeśli ktoś chce zmienić obraz na Iplii,TVN Player czy gdziekolwiek indziej to albo włącza coś przez USB, albo np. Youtube - który jako jedyny daje możliwość regulacji obrazu i dźwięku pod przyciskiem 'Tools".
2) Często oglądam wieczorem w słuchawkach, mam włączone zawsze SRS TS HD, ale jak włączę słuchawki to nie zapamiętuje ustawień i po wyjęciu zawsze jest na "wyłączone"
3) Jest możliwość wyłączenia reklam na TVN Player, jak macie modem/router to wchodzimy w opcje, u mnie jest to Ustawienia Zaawansowane->Kontrola Rodzicielska->Filtruj Url i dodajemy adres: tvn.adocean.pl . Działa to tak, że zamiast 2-3 minut reklam przez 30-45 sekund mamy jakby wczytywanie i potem od razu wskakuje program. Zawsze lepiej poczekać niespełna minutę niż 2-3 minuty. Z innymi serwisami jak Ipla, Iplex itp. nie znam rozwiązania.
4) Jest też dla mnie taki problem, że żaden z serwisów Vod nie daje możliwości zmiany proporcji ekranu, więc w starszych filmach 4:3 ani w playerze na ekranie, ani pod przyciskiem P.SIZE nie można tego zmienić. Bardzo to dziwne, że żaden serwis tego nie dodał, bo naprawdę oglądanie rozciągniętych, szerokich twarzy, przy małej rozdzielczości starszych filmów jest beznadziejne.
5) Taki zauważyłem bug, że jak na początku instalowałem usługę Internet@tv to zainstalowały mi się bez problemu wszystkie aplikacje, w międzyczasie jedne usuwałem inne dodawałem, ale teraz jak nawet chcę dodać tylko te domyślne to mi starcza miejsca np. teraz tylko na 11. Jest zajęte 335.08/335.08MB. Nawet jak wszystko odinstaluję to jest około 315-320 MB już zajęte. Co tyle MB zajmuje już w TV to nie wiem. Oprogramowanie i miniaturki zdjęć obejrzanych filmów z USB? Może.
6) Przy kilku ścieżkach dźwiękowych nie można ustawić na stałe ścieżki nr 2, 3 itp. zawsze po przełączeniu programu wskakuje 1. Jest to o tyle uciążliwe że np. TVP1i2 HD, TVN, TVN7 w NTC na ścieżce 1 nadaje stereo, a na 2 Dolby Digital+, więc zawsze na stałe mam tylko stereo i trzeba ręcznie przełączać. W mojej kablówce na szczęście mój operator przełączył na 2 domyślnie, ale to jego zasługa, a nie telewizora.
Są pewnie jeszcze inne uniedogodnienia, ale akurat teraz spontanicznie przypomniałem sobie te rzeczy.