Hmm, ogólnie nie zauważyłem żeby AC3 jakoś cicho chodziło. Chociaż niczego z innym audio-kodekiem nie mam(bo oczywiście FLAC`a nie czyta...). W ustawieniach za dużo nie grzebałem w sumie to nie ma w czym za bardzo.Witam ma troche inne pytanie, chodzi mi dokladnie o filmy z HDD
Z jakimi ustawieniami ogladacie je???
Chodzi mi o ustawienia obrazu jak i dzwieku...
I co dziwnego zauwazyłem to film z dzwiekiem AC3 jest cos cichy w tv albo mi sie zdaje??? Srednio na jakim poziomie glosnosci ogladacie??
Czyta w formacie .srt i nie które typy/formaty .txtI jeszcze jedno jak jest z napisami czy tv czyta je czy nie?
Nie jest to odpowiedź na główne pytanie ale uwaga o wyłączeniu opcji automatycznej. Z wyjasnień pokazujących się na dole ekranu wynika, że aktualizacja może nastąpić po określonym czasie czyli np za 2 czy3 godziny aby nie przeszkadzać w oglądaniu programu, o określonej godzinie w stanie czuwanie czyli np o 2 w nocy, albo automatycznie czyli kiedy się pojawi. Żadne z ustawień nie wyłączy w związku z tym monitu. Pozdrawiam.Odnośnie nowej wersji 3009, posiadam 3006 i mam wyłączona opcję aktualizacji automatycznej, a i tak się włącza samoczynnie monit o nowym firmwarze W sumie to mam ochotę, zainstalować ale czy np. nie wpłynie na aplikację z SamyGo, itp. Jak miałem TV z serii "B" to miało to cholerne znaczenie. Czy ktoś wie co wnosi nowy FW ?
Pozdrawiam wszystkich.
Zapytałem:
Co można zrobić, by komunikat o aktualizacji się nie pokazywał?
W opcjach wyłączyłem, lecz dalej się pojawia. Zgodnie z sugestią deywies, napisałem do Samsunga.odpowiedzieli:
achim69 ... wyłącz w opcjach automatyczną aktualizację.(tryb gotowości do aktualizacji: wył.)
jmahorow... i mam wyłączona opcję aktualizacji automatycznej, a i tak się włącza samoczynnie monit o nowym firmwarze
mirsie ... żadne z ustawień nie wyłączy w związku z tym monitu.
deywies ... napisać do samsunga że sobie nie życzysz, jak wszyscy napiszemy to może odpuszczą. Ja tak zrobiłem
Hmm, ogólnie nie zauważyłem żeby AC3 jakoś cicho chodziło. Chociaż niczego z innym audio-kodekiem nie mam(bo oczywiście FLAC`a nie czyta...). W ustawieniach za dużo nie grzebałem w sumie to nie ma w czym za bardzo.
Czyta w formacie .srt i nie które typy/formaty .txt
Masz na myśli wmuxowane napisy? Przykro mi, ale nie sam nad tym strasznie ubolewam.1.A czy czyta napisy dodane do filmi np mkv??? Czy napisy muszą byc w osobnym pliku???
Ewentualnie czy da sie jakos wyciagnąc te napisy z filmu??
Nie pamiętam jakie ustawienia są podczas oglądania z HDD, ogólnie mało ich bo Menu jako takiego z tego co pamiętam się nie dało włączyć. Ale podczas gdy to TV podłączone mam 2 konsole i PC to dla każdego wejścia ustawienia są osobne.2. A jakie ustawienia obrazu, dzwieku masz podczas ogladania??? Czy te ustawienia sie zapisują tylko dla zew. urządzen czy tez do ogladania tv?? Nie chciał bym co chwile zmieniac ich.opcorn:
1.A czy czyta napisy dodane do filmi np mkv??? Czy napisy muszą byc w osobnym pliku???
mkvextractEwentualnie czy da sie jakos wyciagnąc te napisy z filmu??
Witajcie.
Kupiłem do mojego telewizora zestaw kina domowego.
Mam takie pytanie, jak włączam kino, to tv na nie się przełącza, jednak gdy je wyłącze, to tv automatycznie nie włącza się na dekoder TV cyfrowej, który jest włączony, tylko na kanały zakodowane w telewizorze.
Jak ustawić żeby po wyłączeniu jednego urządzenia podłączonego hdmi tv przełączał się na inne (włączone).
Pozdrawiam
Ponowię bo mi zależy na odpowiedzi:
moze byc cięzko. Sam nie mam z tym doświadczeń bo mam tylko dekoder podłączony, ale z tego co tu kiedyś było dyskutowane to jest to problematyczne jeśli urządzenia nie obsługują anynet+.
Domyślnie TV po włączeniu czerwonym przyciskiem z pilota włączy się na ostatni używany sygnał. W instrukcji też nic pomocnego nie znalazłem.
zostaje puszczenie sygnalu z decodera przez kino i po problemie.
a powiedz jak to jest z pilotami? żonglerka?
Ale po co te kombinacje, jeżeli napisy są wmuxowane to na 99,9% będą w napiprojekt, a wtedy wystarczą dwa kliknięcia i plik z napisami mamy na dysku.Masz na myśli wmuxowane napisy? Przykro mi, ale nie sam nad tym strasznie ubolewam.
Osobiście robię tak:
1.MKV Extractor`em wyciągam same napisy z pliku .mkv
2.Otwieram je Aegisub`em, nic nie zmieniam, file>extract>kodowanie zostawiasz>i zapisujesz jako .srt
Czyli wgraj nowe fw, a przekonasz się co nowego zablokowaliśmy . A co do nowego widgetu, to ciężko mi uwierzyć, że będzie dostępny dla starszych serii, zrobią dokładnie to samo co z serią B.Zainteresowałem się tą najnowszą aktualizacją 3009, a ponieważ lubię wiedzieć, co się pakuje do mojego sprzętu, zapytałem o to we wsparciu Samsunga Polska. Odpowiedź można zaliczyć do zabawnych:
"W imieniu firmy Samsung, serdecznie dziękujemy za kontakt. W odpowiedzi na zgłoszenie pragniemy poinformować: Producent nie podaje pełnej listy zmian z nowym oprogramowaniu. Natomiast aby mieć możliwość korzystania z nowych funkcji Internet@TV, niezbędne jest posiadanie najnowszego oprogramowania.
Z chęcią udzielimy odpowiedzi na ewentualne następne pytania."
Teoretycznie można wyciągnąć z tego wniosek, iż upgrade dotyczy Internet@TV, ale...
Z drugiej strony w serwisach prasowych Samsunga można przeczytać: "Już w lipcu polscy użytkownicy będą mieli dostęp do pierwszego na świecie widgetu dostarczającego treści na żądanie w trójwymiarze i w Full HD „Explore 3D” (stworzonego przez inżynierów Samsung).". Piszą też o wprowadzeniu płatnego kanału iplaFilm.
Czy po aktualizacji do 3009 włączona przeze mnie wcześniej funkcja nagrywania (PVR) w menu serwisowym zostanie zablokowana czy pozostanie nadal włączona? Sprawdzał może ktoś?
PVR w 3009 nie działa i w tym cały problem. Nikt z tego powodu nie chce zrobić tej aktualizacji a Samsung chce na silę tej aktualizacji dokonać wyświetlając co dobę upierdliwy komunikat pomimo, że użytkownik w ustawieniach go sobie wyłączył. Jaja na kiju.
.Czyli wgraj nowe fw, a przekonasz się co nowego zablokowaliśmy . A co do nowego widgetu, to ciężko mi uwierzyć, że będzie dostępny dla starszych serii, zrobią dokładnie to samo co z serią B
no wiem o co chodzi, bo tak mi działa z odtwarzaczem podłączonym przez SCART. Wyłączam odtwarzacz i przełącza się z powrotem na to co wcześniej oglądałem czyli HDMI do którego mam podłączony dekoder n-ki. Niestety nie wiem jak to działa przy anynet, powinno tak samo, ale jak widać nie działa.Mam dwa produkty samsunga jak w podpisie i pilot przez anynet działa bardzo dobrze.
Szybko się przełącza, jednak p od kina nie ma paru funkcji p od tv do ustawień, ale podstawowe śmigają miło.
Co do mojego problemu, podpięty mam dekoder optykiem pod kino.
Kiedy w kinie wybiorę wejście cyfrowe, jest odtwarzany dźwięk programu TV, jednak telewizor nie przełączy się na obraz z dekodera podpiętego po HDMI, tylko przełącza się na kanały zakodowane w pamięci telewizora analogowo, na którym pokazuje się brak sygnału, bo antena jest odpięta..
Pytanie brzmi, czy da się jakoś ustawić tak, aby po wyborze wejścia cyfrowego, lub wyłączeniu kina tv wskakiwał na wejście na którym jest dostępny sygnał?