Le40c650
Witam
Wreszcie go mam tzn LE40C650
za jedyne 2700 PLN
Czytałem na forum że będzie miał matową matrycę i przez to gorszą czerń
faktycznie w MM widziałem 37" z matową matrycą, ale ..................od 40” matryce są błyszczące, więc i czerń nie powinna być gorsza niż w B650
Porównam to jak odwiedzę kolegę, który dwa tygodnie temu kupił 40B650 za 3000 PLN :hihi:takie starocie
Jeżeli chodzi o sygnał analogowy ( INEA ) to byłem mile zaskoczony jego jakością w porównaniu z CRT z którego się przesiadłem, bałem się że będzie gorzej.
Sygnał cyfrowy, z modemu Digit HD 4 CX CSP jaki daje z pakietem HD INEA, jest jeszcze lepszy, mówię tu o jakości SD bo czkam na aktywację pakietu HD.
Jeżeli chodzi o przełączanie kanałów, o którym to czytałem, że trwa zbyt długo w B650, tu w C650 nie ma odczuwalnych, drażniących opóźnień po wciśnięciu przycisku.
Dźwięk jest na akceptowalnym poziomie, ale z kinem yamahy i podrasowanymi kolumnami Eltaxa brzmi to o niebo lepiej.
Jeżeli chodzi o współpracę poprzez porty USB to jestem bardzo zadowolony, TV czyta wszystko co mam, a z czym nie mogły sobie poradzić dwie manty jedna DVD-060 WiFi Center i druga starsza DVD 033 Lord. Czcionka wyraźna, ustawiane trzy wielkości, brakuje tylko możliwości przesunięcie ich góra dół (czepiam się )
TV mam wpięte w sieć po WiFi, dokupiłem takie małe czarne pierdolitko Samsunga na USB za kurde 200 PLN
ale śmiga to superancko.
Wyszukiwanie filmików z YT działa całkiem fajnie, interfejs pozwala korzystać z pilota jak z klawiszy telefonu komórkowego.
Nie sprawdziłem jeszcze w praniu DLNA w końcu TV mam od niecałych dwóch dni.
Ogólnie muszę stwierdzić, że na tym etapie, a nie ujrzałem jeszcze obrazu 1080i oraz p, jestem bardzo zadowolony z tego TV