Czy ktoś z posiadaczy LExx-C650 miał problem z podświetleniem matrycy? Dziś po włączeniu tv, drań niemiło mnie zaskoczył. Obraz jest ciemny, biel szara. W ciągu dnia przy podniesionych roletach i świetle wpadającym przez okna nie da się go oglądać - nic nie widać. Po spuszczeniu rolet jest lepiej ale niestety mocny dyskomfort pozostaje. Prawdopodobnie padły świetlówki lub inwerter. Czy ktoś miał taki przypadek a jesli tak to bawił się w naprawę? Jakie mogę być koszty?
Ok. Okazało się, że telewizor zablokował opcję podświetlenia matrycy (opcja nieaktywna w każdym z trybów) a dodatkowo obniżył poziom podświetlenia do "0". Pomógł twardy reset Co prawda z jednej strony się ucieszyłem, bo trochę grosza zostało w kieszeni, z drugiej gdyby nie udało się przywrócić go do stanu użyteczności miałbym w końcu argument aby zamienić 40" na 60"
No YT definitywnie padło, też niezależna aplikacje typu nYouTubeHD3, bo YT przeszło na html5, a nasz telewizor obsługuje tylko flash.
Co do ustawień obrazu na VOD TVP czy Player.pl itp. to ustawia się to w opcjach obrazu dla USB. Włącz coś z pendrive lub dysku zewnętrznego i te ustawienia potem będziesz mieć w aplikacjach Smart. Można to było ustawiać też przez aplikację YouTube, ale teraz już ją usunęli, więc tylko przez USB się da zmienić. Bo ustawienia z telewizji nie są obowiązujące dla aplikacji Smart.
No może i tak ale cena kosmosCiężka sprawa jest z ta wymianą c650
sam takiego posiadam i porównuje
Ale MAfia ma 99% racji