Masz na ten pasek widget na dole a pozniej po lewej stronie? A co sie dzieje po nacisnieciu tego samego guzika co gosciu wciska?
Niestety C650 ma tuner DVB-T/C, MPEG4, czyli cyfrowa naziemna i kablówka. Więc zostaje ci tylko opcja nr1.
Nie ma takiej możliwości.czy da sie przesylac obraz z laptopa na tv w czasie rzeczywistym przez wifi (dlna)? chodzi mi dokladnie zeby to bylo tak jak przy podlaczeniu przez hdmi lecz bez uzywania kabla bo to jednak troche czlowieka ogranicza i czesto przeszkadza.
Dzwoniłem dziś do serwisu podpytać się ws naprawy nie działających USB. Dowiedziałem się, że jest zamówiona część Main - czyli jak wnioskuję jest to płyta główna. Także okazuje się, że faktycznie wina jest po stronie telewizora.
Proszę daj znać, jaką wadę stwierdzili w Twoim przypadku?
Witam Mam takie szybkie pytanko kupilem LE40C650 wszystko śmiga jak trzeba(tylko 2 filmy w .mkv mi dzwięk tną co 5 sekund) czy warto robić aktualizacje?:niewiem:
Czytałem tu wcześniej, że mkv działa tylko przy określonych parametrach kompresji. Czy mógłby ktoś podać jekie to parametry i czym konwertować, żeby było w miarę szybko i bez dużych strat jakości(dwie ścieżki audio i napisy)
Możliwe, że tak ale nie ma pewności, że pomoże. Infolinia Samsunga tez nie odpowie na to pytanie lub nawet zachęci do aktualizacji, ponieważ zablokowała w firmware 3xxx.x możliwość oglądania plków rmvb, mts, m2ts itp. Do wersji firmware 2004.0 taka możliwość przez zmianę rozszerzenia jest.
Znalazłem w instrukcji, że obsługuje tylko MKV H.264 Level 4.1. Jednocześnie w necie piszą takoziom w h264 właśnie zależy min od klatek referencyjnych. 4.1l 1080p posiada ich do 4. Natomiast 5.1l 1080p do 16 klatek referencyjnych. Niższe rozdzielczości mogą mieć więcej klatek ref. Więc jeśli TV odtwarza pliki 1080p z np 8 klatkami a 9 już nie, więc nie można napisać w specyfikacji, że odtwarza 5.1level. Tylko 4.1.
Faktycznie przy filmach 1080p odtworzy tylko do 8 klatek ref.(włącznie) i dlatego przy mkv w c650 to najważniejszy parametr bo ściąganie kilkunastu Gb, których nie odtworzy to strata czasu(rekompresja jest czasochłonna).
Może jest jakiś sposób, aby to obejść?