kowalmisiek
Member
Te przycinki jeśli występują to na kablówce, filmy oglądam z Netflixa, pendrive'a/dysku itd. od pół roku zawsze na Blur 10, a Judder różnie zmieniałem parę razy, ale między 1, a 3, i nigdy nic nie przycięło.
Kablówki nie oglądam, ale włączyłem Nat Geo jak ktoś tu wspominał i faktycznie coś jest na rzeczy, są przycięcia. Nie chcę po żadnej stronie stawać, ale jeśli nie ma w ogóle przycięć na zewnętrznych źródłach (dysk, usb, netflix, amazon prime etc.), a są na kablówce albo na paru kanałach kablówki, to nie wiem czy można powiedzieć, że wina leży po stronie telewizora.
( http://www.hdtv.com.pl/forum/1384213-post2745.html )
Mam do KSa 7000 podłączone PS4 Pro, XONE S oraz etatowo już komputer, wszystko w porządku chodzi, pod gry to bardzo dobry wybór, u mnie w większej części w sumie nawet chodzi pod granie właśnie ten TV. A KS 8000 to TV z tą samą albo bardzo zbliżoną matrycą, ale z drobnymi zmianami natury technicznej (Supreme Motion Plus, lepsza obudowa, głośniki wbudowane etc.)
Akurat te przycinki ja zauważyłem i kolega andrzeej i one występowały w naszym przypadku nie na kablówce a na TV Sat NC+ czy Cyfrowy Polsat. W każdym razie z satelity. Na starych TV tego efektu niema przy włączonych usprawniaczach.