Samsung seria KS na 2016r. WSZYSTKO NA TEN TEMAT

Kasio

Member
Jakieś zmiany zauważyłeś?

Tak, standardowe zmiany .... :grin:

Changes:

- Improved browser performance
- Improved app performance
- Improved stability
- Improved usability of input devices

Samsung nigdy nie mówi co zmienia :evil:

Jeszcze nie miałem materiału, którego KS7000 by nie odtworzył, a puszczałem różniaste Ripy, 4K, HDR, itp

Ja miałem sporo materiałów video których KS9000 nie dał rady przełknąć np: HEVC / PCM / 4K / 60fps / 100Mb/s (limit 80Mb/s i tu poległ ).Ma też spore problemy gdy stosuje się nie standardowe kodery w kontenerach

Ostatnia edycja:

Aksel

Member
Ja jak mam film 50mb albo więcej to muszę podłączać pod usb w tv bo w boxie najwyraźniej jest wolniejsze i przy szybszych scenach przycina.

pebe86

Member
Bez reklam
Panowie od wczoraj mam problem ze swoim 60KS7000. Strasznie laguje (baaardzo wolno reaguje na komendy pilota), przeglądarka plików nie działa, sam się restartuje. Przywrócenie do ustawień fabrycznych nie pomogło.

Wygląda mi to na problem z płytą główną. Ktoś spotkał się z czymś podobnym?

Ostatnia edycja:

fausto1

New member
Bez reklam
Zauwazylem taki problem w swoich tv ze obraz w losowo wybranych momentach gubi plynnosc i jakby przez chwile klatkuje. Dzieje sie tak i na ps4 jak i przy ogladaniu tv z kablowki. Czy jest to mozliwe do wychwycenia jakas plansza testowa aby sprawdzić plynnosc ?

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

fin3st22

New member
Zauwazylem taki problem w swoich tv ze obraz w losowo wybranych momentach gubi plynnosc i jakby przez chwile klatkuje. Dzieje sie tak i na ps4 jak i przy ogladaniu tv z kablowki. Czy jest to mozliwe do wychwycenia jakas plansza testowa aby sprawdzić plynnosc ?

Mam to samo w KS8000

Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka

fausto1

New member
Bez reklam
Nie pamietam czy mialem tez tak na wcześniejszej matrycy i teraz nie wiem czy wolac serwis bo zbytnio ciezko beddzie im to pokazac

pietas

New member
Nie pamietam czy mialem tez tak na wcześniejszej matrycy i teraz nie wiem czy wolac serwis bo zbytnio ciezko beddzie im to pokazac

hej sprawdź po wejściu w tv, podepnij konsolke bezpośrednio do tv i pograj jeśli będzie ok , to cza wymienić kabelek od one connect albo całego one connect , jesli nie , albo ci siada panel , albo płyta ...

Ostatnia edycja:

fausto1

New member
Bez reklam
Polecam serial BBC Planet earth 2 w hdr. Szczena opada

hennepin78

New member
Skusiła mnie ta cena 9999 za KS9500 i sprzedałem dzisiaj KS7500 i już zamówiłem tego FALDa, mam nadzieję, że było warto i efekt HDR będzie wyraźnie lepszy.

hennepin78

New member
Ja dużo gram na PS4 Pro i całkiem sporo gier już ma HDR i kolejne tytuły wychodzą dlatego to dla mnie istotne bo zmienia to zupełnie odbiór. KS7500 robił w grach z HDR już naprawdę duże wrażenie, liczę, że teraz przesiadka będzie odczuwalna.

FoX88

New member
To jest inna klasa jakby nie patrzeć. Powinno być lepiej nie tylko w jasności ale przede wszystkim jeszcze bardziej w czerni i kontraście. Na drugim HDTV jest test KS9500 (KS9800) FALD, zobacz sobie, możesz nasz porównać jeden i drugi KS7000 vs KS9500 zakładkę obok, łącznie z tymi samym scenami pod HDR.

Do tego KS9500 jest skręcany, a nie sklejany więc odpada potencjalny problem i obawa o odklejenie.

Jak ja kupowałem KSa 7000, to 9500 najtaniej kosztował 13.000 zł, także sobie darowałem, ale w cenie poniżej 10K na dzień dzisiejszy jakbym TV nie miał, to właśnie w tym kierunku bym poszedł.

Aha, w tym przypadku akurat nie sugerujcie się testem na rtings.

Tam jest owszem test KSa 9500, ale UNKS9500 czyli odpowiednik UEKS9000 (zakrzywiony edge led nadal)

Oni nie testowali FALDA 9500, ten dla UN to byłby UNKS9800.

Ostatnia edycja:

RHJG

New member
Bez reklam
Witam nie przypominam sobie szczerze mówiąc czy (KS9500-9800) był skręcany,wątpię? Ważne,że moim zdaniem jest o dwie klasy lepszy od KS7000.Czy w grach będzie lepiej nie wiem,nie gram ale myślę,że tak.Daj znać jak kupisz i przetestujesz...

Kasio

Member
Panowie od wczoraj mam problem ze swoim 60KS7000. Strasznie laguje (baaardzo wolno reaguje na komendy pilota), przeglądarka plików nie działa, sam się restartuje. Przywrócenie do ustawień fabrycznych nie pomogło.

Wygląda mi to na problem z płytą główną. Ktoś spotkał się z czymś podobnym?

Chyba samsung coś kombinował bo u mnie KS9000 zwariował, podobnie jak u Ciebie, zresetowała mi sie 2x przegladarka web do ustawien fabrycznych, i w koncu tv zresetował sie, pojawił sie napis
SAMSUNG SUHD bla... bla... bla... i wszystko dziala ok,
a pro po da się właczyc na stałe pojawienie sie napisu SUHD..... przy włączaniu TV ?

Do góry