Witam wszystkich.
Pomimo, iż z przerwami obserwuję forum od ponad 8 lat dopiero dzisiaj postanowiłem napisać pierwszy dłuższy post w temacie omawianej w wątku serii KS7000 od Samsunga.
Dziwna sprawa - dziś trafiłem na sprzedawcę w Euro RTV AGD , który chyba nie zarabia od prowizji albo bynajmniej nie dostaje jej pod stołem od Samsunga

Nie będę pisał w jakim salonie to było, bo gdybym był "tajemniczym klientem" to gość do zwolnienia
Od kilku dni szukałem informacji w internecie o
UE49KS7000S a dziś udałem się do Euro RTV AGD gdzie skłonny byłem go zakupić w atrakcyjnej cenie 3750zł. O dziwo trafiłem na gościa, który był uczciwy i w przeciwieństwie do przypadkowych gości z łapanki, znał się na zagadnieniach, w których ze względu na mój ostatni zakup 5 lata temu (TV Samsung - z którego jestem bardzo zadowolony) trochę się pozmieniało. W domu mam też kilka innych sprzętów tej firmy włącznie z flagowymi smartfonami i nowy telewizor Samsunga wydawał mi się oczywistym wyborem ze względu na łatwiejszą integrację całości domowego sprzętu.
W internecie z całokształtu opisów i opinii, owszem wyłaniały się problemy KS7000 (ramki, czernie, odwzorowanie barw) ale przyznam się, że skłonny byłem potestować w sklepie i wybrać jakiś dobrze rokujący egzemplarz chociaż i tak uważam, że to trochę śmieszne gdy kupując telewizor musimy go wcześniej testować na miejscu jakbyśmy dokonywali wyboru skrzypiec u lutnika...
Reasumując po wysłuchaniu kilku historii z zakupów klientów, którzy wybrali Samsunga w ostatnim czasie - zrezygnowałem, dodatkowo przeszliśmy się po innych egzemplarzach również z wyższych serii, gdzie Pan pokazał z bliska palcem jak aktualnie wygląda jakość Samsunga lub jak wyglądają ich ekrany po około 2 miesiącach na ekspozycji. Niestety niechętnie ale przyznałem mu rację. Finalnie z salonu wyszedłem bez żadnego TV - sprzedawca nie wciskał mi nachalnie modeli innych producentów.
Mam cichą nadzieję, że po tegorocznych wpadkach z wybuchającymi telefonami, wybuchającymi pralkami i taką niską jakością telewizorów jaką zobaczyłem to jednak w przyszłym roku Samsung postawi trochę więcej na "jakość" boję się jednak, że zamiast tego tylko zwiększy wydatki na "marketing" lub zrobi podobną akcję jak ta teraz i zrobi mocno promocyjne ceny w wybranych sklepach żeby opróżnić magazyny?
I jeszcze jedno powiedzenie mi się przypomniało "Jak ktoś jest od wszystkiego to jest do niczego"
P.S Tym którzy kupili KS7000 życzę jak najlepiej, a samemu zakup TV 4K odkładam jednak na bliżej nieznaną przyszłość
Pozdrawiam