Zgadza się, tekst rzeczywiście przedni
Jeśli ktoś nie widzi różnicy między KS7000 a J6240, to nie mam pytań. Na początku czerwca miałem okazję porównywać - na własnym materiale - 60KS7000 z 60J6200 i tego J6200 nie wziąłbym nawet za 2500 zł. Co do wyglądu menu, to menu w J6200 wyglądało w porównaniu do KS7000 wprost tragicznie, jakaś masakra po prostu (paleta barw, ostrość, kontrast, płynność działania).
Kolejna rzecz. Jeśli ktoś liczy na to, że jak kupi TV 55"-65" w technologii UHD, to mu kanały SD będą wyglądały lepiej niż na TV FHD w przekątnej 32", to oznacza, że jest kompletnym laikiem w temacie
Reasumując, TV 4k nie kupuje się do oglądania kanałów SD. Podstawą są dobrej jakości kanały HD, filmy z Bluray, konsola wspierająca 4k oraz oczywiście treści UHD, których z czasem będzie coraz więcej.
Tak, forum jest do dzielenia opiniami i podzieliłem się moją. Jak chcesz, to możesz robić ze mnie "tata wariata".
Jest dekoder CP zewnętrzny. Sygnał w granicach 70-80 paru %. I porównanie mam z 3 tv FHD 46 i 47 cali. Nie z 32 jak mi wkładasz w usta. Obraz w SD i pseudo HD na KS7000 jest tragiczny. Podkreślam, bo na forum pojawiają się wątki, gdzie ludzie piszą, że "SD daje radę". Nie daje.
FHD, powtarzam, dupy nie urywa. Nie mówię, że jest źle, ale lepiej wygląda obraz FHD na tv FHD 100Hz niż na tym. Taka mam opinię. Pogódź się
No i na początku posta napisałem wyraźnie - opinia dotyczy odbioru telewizji na tym telewizorze.
Na forum jest bardzo mało wpisów na temat jakości różnych kanałów i platform na telewizorach 4K. Dominują zachwyty lub zdawkowe "daje radę".
Otóż moim zdaniem nie daje rady.
A na temat tego, że treści będzie więcej - na razie poczekajmy na dobrą jakość HD na platformach czy naziemnej. I mówię o telewizji. Podkreślam raz jeszcze. Dla mnie kupno tego tv ma sens do grania na konsolach z 4K.
I piszę to, aby ludzie postronni, nie znający się na technologiach mogli przeczytać i taka opinię na ten temat, bo uważam, że na forum ich brakuje, a dominują zachwyty nad Netflixem, konsolami, a nie wszyscy potencjalni użytkownicy i nabywcy telewizora 4K będą go używać do treści 4K, tylko właśnie do kablówki, satelity lub naziemnej. A do tego tv 4K jest bez sensu.
A co do kpin dot. że menu nie jest w 4K - możecie mnie olśnić jakie jest. Menu Playstation 3 na tv FHD bije na głowę menu KS7000 na 55 calach 4K. Więc moim zdaniem nie jest to 4K.