Kolego Rafaell68, nie przejmuj się, na pewno dostaniesz 4 lata gw., ale przed przelewem upewnij się co do gwarancji, w razie problemów po prostu zrezygnujesz z zakupu, ale nie powinno mieć to miejsca. Ja od nich zamówiłem dziś wieczorem 60KS7000 poprzez portal allegro licząc na skorzystanie z rat 0%, ale w związku z tym, że nie mogłem się doczekać na weryfikację wniosku ze strony powolnego Mbanku (tempo ślimacze, może do Bożego Narodzenia by zdążyli, ale TV już niekoniecznie), zrezygnowałem z zakupu na raty i wybrałem płatność przy odbiorze w Samsung Brand Store. W opisie aukcji pisało o 4-letniej gwar. Pan Artur z Matrixmedia bardzo uprzejmy i uczynny człowiek, rozmawiałem z nim kilkakrotnie w odstępie ostatnich 3 m-cy w czasie różnych promocji. Wolałem dołożyć 200 zł i kupić 60KS7000 niż zaoszczędzić te 200 zł i mieć mniejszy 55KS7000, bo 5" więcej robi różnicę. Początkowo nastawiałem się na zakup Soniaka 55XD9305, ale ma on również swoje wady (jak każdy TV) i do tego znacznie wyższą cenę. Uznałem, że mam ważniejsze wydatki życiowe oraz priorytety niż zakup TV za min. 6800 zł i to z 2-letnią gwarancją. Rozważałem również Panasa 58DX780, ale jego cena w sprawdzonym sklepie to ponad 6300 zł. Jest wprawdzie jego tańsza wersja DX750 (5999 zł w MM/Saturn), ale bez głowicy satelitarnej, co akurat mi nie odpowiada. Do tego do Panasa musiałbym - z racji beznadziejnego playera do multimediów - zakupić player zewnętrzny HiMedia Q5 Pro za prawie 700 zł, co razem z TV wiązałoby się z wydatkiem w granicach 7000 zł. Na Samsungu player jest bardzo dobry, więc dodatkowy wydatek będzie zbędny
Matrximedia nie pracuje w soboty i niedziele, więc odpowiedź dostaniesz dopiero w poniedziałek.
Co do gwarancji np. Sony promocyjnie daje na 5 lat, to również nie jest ona doskonała (ponoć zastrzegają sobie prawo naprawy z wykorzystaniem używanych części).
Lepsza jest jednak mniej doskonała gwarancja wydłużona niż zwykła tylko 2-letnia i to jeszcze w tej samej cenie rynkowej.