kowalmisiek
Member
FoX88 a jak jest teraz z gwarancją na nowa matrycę? Czy jest gwarancja na 2 lata na nową matrycę i jak coś w niej zacznie się sypać jest opcja odzyskania kasy czy niema takiej opcji?
Zapytaj serwisanta jak będzie jak wygląda sprawa gwarancji na TV po wymianie matrycy. Czy na nową matrycę jest 24 miesiące gwarancji czy tylko do końca gwarancji którą masz obecnie?We wtorek kontakt z serwisem Samsunga, dzisiaj dostałem telefon od serwisanta o dosłanie potrzebnych danych, czyli zdjęcie dowodu zakupu i usterki, która występuje, żeby nie musieli specjalnie się do mnie fatygować i po paru chwilach wiadomość, że części zostały zamówione i jak tylko u nich będą ustalimy termin naprawy u klienta w domu
Owe części to matryca do mojego modelu, także dostępność jest i raczej jeszcze będzie jakiś czas.
W skrócie ta sama dolegliwość co u kolegów w poprzednich postach, czyli prześwietlenie w kilku miejscach na dolnej części matrycy.
Model to 49ks7000, sprzęt mam 1,5 roku, a wada wyszła pare miesięcy wcześniej, ale jakoś mi nie przeszkadzało za bardzo, bo było to widoczne tylko na jasnych tłach, natomiast im bliżej końca gwarancji zauważyłem, że nasiliło się, także nie ma na co czekać zgłaszam i niech naprawiają ten *************** za spory hajs![]()
W załączniku fotka poglądowa jak to wygląda.
Zapytaj ich czy we wszystkich modelach samsunga tak jest z gwarancją czy tylko w tych drogich? U mojej dziewczyny pól roku po wymianie matrycy już ma 2 wypalone pixele i plamy na ekranie a gwarancja się skończyła.Postaram się też dopytać dokładnie o tą gwarancję jak przyjadą po weekendzie na wymianę matrycy![]()
Z tego co pamiętam, to mój ks7000 śmigał na 5Ghz
Nie mogę już edytować swojego wpisu, więc dopiszę. Fakty: Router ( Dual Band- światłowód 300Mb ) powieszony w pionie w odległości 3m ( bez przeszkód -ścian, drzwi ) od Routera . Włączone pasma , to Wi-Fi 2,4 GHz i 5 GHz . Oglądanie np. Youtube HD czy Netflixa HD - niemożliwe. Co ciekawe Laptop podłączony do tej samej sieci Wi-Fi śmiga na Youtube 4K bez najmniejszych problemów, nawet w odległości 5-6m od Routera !
I teraz pytanie: czy karta sieciowa ( moduł Wi-Fi ) w serii KS jest taka słaba/tragiczna czy coś jest u mnie nie w porządku. Jakie Wy macie doświadczenia w tej kwestii ?