Pytanie, czy będzie lepszy od VT60? Bo póki co jest sporo droższy![]()
Mam nadzieję, że kiki nie zawiedzie...Dopiero, gdy ustawi się jeden telewizor obok drugiego - można dokonać prawdziwego porównania!
Daleko mu do ZT60Z tego co podają zagraniczne portale, to 64 F8500 będzie miał jakość obrazu zbliżoną do ZT 60.
Pierwsze testy porównawcze dadzą odpowiedź, bo jakieś tam mierzenie czerni jakimiś urządzeniami według mnie nie ma sensu, ponieważ różne urządzenia mogą być inaczej skalibrowane.
Dopiero, gdy ustawi się jeden telewizor obok drugiego - można dokonać prawdziwego porównania!
Teraz skorygowali test i po 100 godzinach pracy GT60 ma czerń 0.004 cd/m2 czyli to samo co VT60 a do tego GT testowali w ciemnym pokoju a VT60 nie, czyliWydaje mi się, że to będzie pojedynek Dawida z Goliatem...
Samsung F8500 (PS64F8500) 64 Inch 1080p 3D Plasma TV Review | AVForums.com - UK Online
Czerń na poziomie 0.013 cd/m2, kontrast dynamiczny "zaledwie" 9200:1, a na szachownicy 7800:1. Po przeczytaniu tego testu twierdzę, że ta plazma może się pojedynkować co najwyżej z najlepszymi LEDami.
GT60 testowana przez Steve'a osiągnęła odpowiednio 0.002cd/m2, 60000:1 i 27700:1 !!!
VT60 (testowana przez kogoś innego) 0.005cd/m2, 30000:1 i 11300:1.
Chociaż chętnie skoryguję swoją obecną opinię czytając kolejny test.
To ktora w koncu lepsza plazma SAMSUNG F8500 czy PANASONIC ZT60???
W koncu kupuje pod PS4 gry , filmy 3d blu ray czekam i czekam ktora wygra pojedynek???
Dla jakiej przekątnej?Pobór prądu na tabliczce z tyłu 654W.
Dla jakiej przekątnej?
Sterowanie głosem to zabawka. Nie sadzę żeby ktoś normalny kierował się tym przy zakupie. Ja tego nawet raz nie włączyłem... chociaż Tony Stark w Iron Manach co chwila coś mutuje.
Ubiegac sie moze , czemu nie ..... moze i wygra nawet z vt60 i na tym raczej poprzestanie ;P zabawne jest to ze lg rowniez produkuje pdp a nikt nie wspomina tej marki .Cemu .... hahaWidziałem na żywo.Na szkoleniu samsunga Tv jest ciekawy i to wygięcie ramy w stronę naszą...Dumnie mówił mi prywatnie szkoleniowiec że ubiega się ten tv o najlepszą plazmę na rynku.Pobór prądu na tabliczce z tyłu 654W.Aktualizacja ma być odnośnie komend głosowych bo jest dużo wpadek i się gubi ten TV.To indywidualna kwestja gustu ale ja wolę styl panasonica "tafla szkła" bo ten styl samsunga przebajerowany no ale oni znani są z tego że szukają nowych stylów..
Ubiegac sie moze , czemu nie ..... moze i wygra nawet z vt60 i na tym raczej poprzestanie ;P zabawne jest to ze lg rowniez produkuje pdp a nikt nie wspomina tej marki .Cemu .... haha
Bo LG nie jest tak ładny jak Samsung.Osobiście stawiam na Panasonica że wygra z Samsungiem w teście przeprowadzony tu na forum przez pana KIKI.