Na stronie Samsunga pojawił się nowy soft oznaczony numerem 1040.2 datowany na 25.09.2013
Po aktualizacji wydaje mi się ze szybciej działa poruszanie się po menu telewizora, jak również w Smart Hub. Sam proces aktualizacji jak zwykle odbył się bez żadnych problemów. Nowy soft wgrałem poprzez pendrive USB.
Po pierwszym uruchomieniu Smart Hub, usługa ta sama się zaktualizowała i w pustym miejscu po aplikacji Family Story której od jakiś czasu już nie ma, pojawiła się aplikacja "Web Browser", także brzydko wyglądające puste miejsce zostało wreszcie wypełnione
Ikona aplikacji AllShare Play również zmieniła nawę na Samsung Link.
Jest jedna denerwująca rzecz, przy każdym pierwszym uruchomieniu Smart Hub po włączeniu TV pojawia się komunikat o treści:
Należy zaktual. orogr. TV, aby móc używać usługi Premium VOD za pomocą Smart Hub. Zaktualizow. TV?
Do wyboru mamy TAK lub NIE, jednak nie ma znaczenia co wybierzemy, bo reakcja telewizora jest zawsze taka sama, a właściwie nie ma żadnej reakcji
Po prostu nic się nie dzieje i tyle. Z grubsza to by były chyba wszystkie zmiany jakie zauważyłem.