witam,
Zamierzam kupić LE40b650 i chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sprawa z dyskami zewnętrznymi.
Zamierzam do niego dokupić dysk Samsung S2 Portable 500gb, 2.5 calowy z zasilaniem z portu USB.
Czy ten TV mi go pociągnie? Nie będzie potrzebował za dużo mocy itp, czy niestety muszę kupić dysk 3.5"?
]
- DVD_CD usb device - pozwala na obsługę zewnętrznych odtwarzaczy płyt podpinanych przez kabel USB
- FTP Server - po ręcznej edycji pliku etc\init.d\ftpserver.sh pozwala na kopiowanie plików do pamięci wbudowanej TV (UWAGA! Używając tego nieumiejętnie można namieszać w TV)
- VUSB simple NFS mount
- USB Keyboard & mice - dostępny również samodzielnie skrypt dodający obsługę klawiatury i myszy USB dla niektórych aplikacji od SamyGO (np. NetSurf, ScummVM)
1.nie do końca wiem jak go ustawić aby obraz był jak najlepszy filmy,tv
3.kiedy mam podłączony komp do tv (HDMI) i przeglądam neta to też jest tylko 60Hz i nie mogę nigdzie zmienić,obraz jest trochę niewyraźny, i znowu to samo jak USTAWIĆ 100Hz???na tv?
Jedna wskazówka dotycząca dysków USB 2,5"" Weźpod uwagę że dyski WD mają kabelek podłączeniowy którego długość pozwala na podłączenie tylko do tv 32" Przy zastosowaniu do TV powyżej 40" dyski WD nie leżą swobodnie przy TV tylko w delikatnym zwisie (nie leżą swobodnie, kabel naciągnięty, dysk częściowo w powietrzu). Przy decyzji trzeba braćteż pod uwagę długość kabelka. Jeżeli zastosuje się dłuższy kabel spowoduje to niewystarcającą moc zasilania dysku, idąc dalej TV go nie zobaczy. Reasumując: dyski chodzą tylko na kablach dostarczanych w komplecie, zastosujesz dłuższy dysk nie zadziała. Pojemność dysku nie ma znaczenia.Ja mam model LE32B650 i dysk wd 500 gb 2,5 cala. Nie ma problemu z pociągnięciem dysku! Tak więc śmiało kupuj.
Jedna wskazówka dotycząca dysków USB 2,5"" Weźpod uwagę że dyski WD mają kabelek podłączeniowy którego długość pozwala na podłączenie tylko do tv 32" Przy zastosowaniu do TV powyżej 40" dyski WD nie leżą swobodnie przy TV tylko w delikatnym zwisie (nie leżą swobodnie, kabel naciągnięty, dysk częściowo w powietrzu). Przy decyzji trzeba braćteż pod uwagę długość kabelka. Jeżeli zastosuje się dłuższy kabel spowoduje to niewystarcającą moc zasilania dysku, idąc dalej TV go nie zobaczy. Reasumując: dyski chodzą tylko na kablach dostarczanych w komplecie, zastosujesz dłuższy dysk nie zadziała. Pojemność dysku nie ma znaczenia.
witam
mam ten tv od niedawna i oto moje pytania bo nigdzie nie mogę znaleźć odp. :
1.nie do końca wiem jak go ustawić aby obraz był jak najlepszy filmy,tv
2.jak ustawić go do gier,kompa mam połączonego z tv przez HDMI i max opcja to tylko 60Hz i w niektórych grach trochę tnie obraz,a nie jest to wina kompa,bo detale są odpowiednio ustawione,włączyłem też tryb gry w tv więc nie wiem co zrobić
3.kiedy mam podłączony komp do tv (HDMI) i przeglądam neta to też jest tylko 60Hz i nie mogę nigdzie zmienić,obraz jest trochę niewyraźny, i znowu to samo jak USTAWIĆ 100Hz???na tv?
4.zauważyłem również że kolor zielony jest wyświetlany za jaskrawo,też tak macie czy mi się wydaje?
będę wdzięczny za odp
Po co martwić się utratą ustawienia kanałów, skoro można je zapisać na pendrive, a następnie odtworzyć? Oto jak to się robi:Starcę ustawienia kanałów?
Po co martwić się utratą ustawienia kanałów, skoro można je zapisać na pendrive, a następnie odtworzyć? Oto jak to się robi:
1. wsadzamy pendrive (FAT!!!) do gniazda USB w TV
2. wciskamy szybko przycisk ściszania (VOL-) a następnie przytrzymujemy ENTER przez ok.10s.
3. pojawia się menu "Channel Import/Export", z którego wybieramy polecenie "TV to USB" i czekamy na wykonanie i potwierdzenie.
4. bezpiecznie odłączamy pendrive lub gasimy TV.
Jeśli chcemy przywrócić kopię kanałów, postępujemy tak samo, z tą różnicą, że w pkt.3 wybieramy polecenie odwrotne, tj. "USB to TV". Wsio.
UWAGA! Nie każdy firmware ma tę funkcję. Wiem, że ma ją 2005.0 i wiem też, że nie ma jej któreś wczesne firmware z serii "0" lub "1". Nie wiem jak w firmware serii "3" (np. 3000.2), bo jednak jest to funkcja nieudokumentowana w podręczniku użytkownika.
Witam na forumWtedy uzytkownk bedzie mogl sobie dodac wlasne linki
Witam wszystkich, To moj pierwszy post![]()
Nie wiem nie testowałem tego bo nie mam takiego napędu ;( Ale prawdopodobnie napęd płyt będzie działał identycznie jak dysk czy pendriveCzy tak podmontowane CD/DVD bedzie widoczne w SOURCE ?
Nie widzę takiej potrzeby. Jak chcesz mieć własne zakładki to kopiujesz jeszcze raz cały katalog NetSurf na pena i potem:Mozesz dodac do twojej strony startowej link do pliku na urzadzenie USB ?
Wtedy uzytkownk bedzie mogl sobie dodac wlasne linki
homepage_url:http://www.moras86.ugu.pl/samsung/
homepage_url:file:/dtv/usb/sda1/bookmarks.html
Nie wiem jak w firmware serii "3" (np. 3000.2), bo jednak jest to funkcja nieudokumentowana w podręczniku użytkownika.
Witam na forum
Nie wiem nie testowałem tego bo nie mam takiego napędu ;( Ale prawdopodobnie napęd płyt będzie działał identycznie jak dysk czy pendrive
Widzę, że te forum zaczyna służyć głównie do pytania co chwilę o to samo. Ale co mi tam. Mam dziś trochę wolnego czasu i postanowiłem opisać kolejną aplikację z forum SamyGO. Opis nie będzie dogłębny lecz od czegoś można zacząć.
----------
Do czego służy?
W uproszczeniu jest to program, który pozwala na przeglądanie folderów i plików oraz uruchamianie kilku przydatnych skryptów, takich jak:
- DVD_CD usb device - pozwala na obsługę zewnętrznych odtwarzaczy płyt podpinanych przez kabel USB
- FTP Server - po ręcznej edycji pliku etc\init.d\ftpserver.sh pozwala na kopiowanie plików do pamięci wbudowanej TV (UWAGA! Używając tego nieumiejętnie można namieszać w TV)
- VUSB simple NFS mount
- USB Keyboard & mice - dostępny również samodzielnie skrypt dodający obsługę klawiatury i myszy USB dla niektórych aplikacji od SamyGO (np. NetSurf, ScummVM)
Nie wiem czy dobrze robiłeś. Powinieneś przejść do trybu APP (za pomocą zielonego) potem wybrać (strzałkami góra/dół lub 2/3 ) DVD_CD... i uruchomić skrypt za pomocą (Enter lub strzałka w prawo).ja mam taki napęd i nawet "markowy" samsunga ale sprawdzałem na szybko i nie działa
Zrobić taki link to chwila, ale potem ludzie będą pisać, że nie działa. Jestem za tym, ale pod warunkiem, że podeślesz mi kod w PHP, który będzie sprawdzał, czy plik o określonej nazwie znajduje się w ścieżce /dtv/usb/sda1 i wtedy link do niego będzie widoczny.A co do propozycji linku, ktora podalem wczesniej.
Przypuszczam ze wiekszosci podoba sie Twoja strona startowa i korzysta z niej, wiec dodanie
odnosnika do prywatych linkow na urzadzeniu USB zwiekszy jego funkcjonalnosc.
Po co dwie wersje NetSurf, jesli wystarczy jedna i mala modyfikacja kodu strony?
Bez problemu - daj linka.Czy moze rowniez dodac link do wersji "drukowanej" forum HDTV? Sprawniej sie czyta na TV.
Nie wiem czy dobrze robiłeś. Powinieneś przejść do trybu APP (za pomocą zielonego) potem wybrać (strzałkami góra/dół lub 2/3 ) DVD_CD... i uruchomić skrypt za pomocą (Enter lub strzałka w prawo).
Sprawdź też to bo, wydaje mi się że Odtwarzacz płyt powinien być podpięty pod złącze USB HDD.
Daj znać czy działa
Bez problemu - daj linka.
Witam. Jakoś poradziłem sobie z grami ściągnąłem wszystkie gry z [FONT="]nurisam [/FONT] po instalacji w TV wszystko działa pięknie, niestety nie mogę zainstalować przeglądarki NetSurf, mam zainstalowane to "nieszczęsne" firmware 3000,2. i prośba co zrobiłem nie tak że mi przy uruchamianiu wyskakuje napis niedostępny, Panowie pomóżcie.
Pozdrawiam
Wielkie Dzięki! no to do zabawy.Skopiuj NetSurf v.3 do katalogu jakiejs dzialającej gierki na penie i skopiuj gre do TV