W podanym firmwarze nie ma pliku bin. Czyli mam wgrać stary soft, a potem spatchowaną poprawkę, a może da się wgrać geoPatcher do 3001.1. Czy zostawię jak jest, to w czasie zimowym, w EPG, będzie dobry czas. Na info Samsunga, o takim czymś gość nie słyszał.
To oczywiste, że serwis Samsunga nie wie nic o tym, bo ta poprawka to nie jest ich dzieło. To oprogramowanie przerobione poza wiedzą producenta i wgrywane na własne ryzyko, włącznie z możliwością utraty gwarancji, jeśli oczywiście takowa jeszcze trwa.
Plik bin??? geoPatcher nie jest potrzebny i nie pomoże z inną wersją softu. Ale można ściągnąć gotowy plik z kompletnym firmware. Ten zgrany plik ZIP (ok. 50MB) należy rozpakować na pendrive i użyć go do wykonania aktualizacji w telewizorze. Wystarczy ten pendrive wsunąć do gniazda USB, a telewizor sam zaproponuje aktualizację z USB.
Niestety kolega pisze, że ma soft 3001.1. I tu jest największy problem, ponieważ jest to soft nowszy i nie pozwoli na aktualizację softem starszym. Tu nie pomogę, bo nie mam w tym doświadczenia, ale z pewnością ktoś inny już to robił i wie jak cofnąć firmware z 3001.1 na starsze.
Niech ktoś pomoże.
Ewentualnie proszę sprawdzić, czy w obecnym najnowszym firmware nie ma tej opcji wyboru strefy czasowej. Ja tego oprogramowania (3001.1) nigdy nie wgrywałem, więc nie wiem.
Powodzenia!