adas1 napisał:jak uzyskać dzwięk w tv (b550) podłaczając laptopa kabelkiem hdmi (czy to jest mozliwe)
Można włączyć tryb divx i mkv w trybie serwisowym. W stand-by należy nacisnąć: info, menu, mute, standby. Następnie wybrać: Control, Sub Option i włączyć WISELINK MOVIE, WISELINK WRITE i HIGH DEVI.
Na zachodnich forach ludzie piszą, że wszystko działa ok. U mnie po włączeniu divx'a następuje reset. Nie próbowałem MKV. Czy komuś udało się odtworzyć którykolwiek z w/w formatów?
pietruh napisał:Mam podobny problem : po włączeniu divx restart TV - czy udało się go jakoś rozwiązać ? Jakie macie wersje oprogramowania ?(Ci którym działa divx i Ci którym nie działa).
kreeg napisał:Witam serdecznie forumowiczów
Podpinam się pod wątek, gdyż zamówiłem LE32B550 i w połowie tygodnia powinien do mnie trafić.
Czytając temat, zauważyłem że możliwe jest odtwarzanie mkv/mp4/divx na tym tv z usb - pytanie jakie mi się od razu nasunęło: co z polskimi napisami? Z góry zakładam że żadnego formatu napisów ten telewizor nie łyka, i jedynym wyjściem będzie "wkomponowywanie" napisów w materiał video ... jak się mylę, to proszę mnie poprawić.
Owszem udało się, właśnie w ten sposób a to resetowanie to na wskutek błędów w odczycie z pendriva u mnie raz się resetuje, innym razem działa poprawnie. Zarówno DivX jak XVID oraz MKV odtwarza bezbłędnie i to z napisami(srt oraz txt)Zbychor napisał:Można włączyć tryb divx i mkv w trybie serwisowym. W stand-by należy nacisnąć: info, menu, mute, standby. Następnie wybrać: Control, Sub Option i włączyć WISELINK MOVIE, WISELINK WRITE i HIGH DEVI.
Na zachodnich forach ludzie piszą, że wszystko działa ok. U mnie po włączeniu divx'a następuje reset. Nie próbowałem MKV. Czy komuś udało się odtworzyć którykolwiek z w/w formatów?
nocturnus_ napisał:witam, b550 przerobiony wg instrukcji, divxy chodzą bezproblemowo, tylko ostatnio pojawił się pewien zgrzyt, jaki divx bym nie puścił to napisy są niezsynchronizowane z filmem, próba synchronizacji w ustawieniach napisów w tv sprawdza się przez jakąś chwilę (???) po odpowiednim przyspieszeniu wyświetlania napisów tak żeby sie zgrały z filmem one po kilku chwilach dalej zaczynają się rozjżdzać (opóźniać), dodam że te same filmy puszczone na pc chodzą bez żadnych problemów, aha i opcja z walniętym pendrivem wykluczona (sprawdzone na dwóch), spotkaliście się z takim przypadkiem??