kupiłem samsunga 46A656 i niestety jest cholernie dobry. bałem sie że bedzie lipa z kontami, czernią itp co wypisują na niego ludzie. ale to nie prawda. wszystko jest ok. najbardzie się bałem jak będzie z filmami divx bo mam ich sporo na pc i płytach. jest bardzo dobrze, zero jakiś kwadracików na obrazie, dodam że nie sprawdzałem filmów cam albo ts, tylko dvdrib albo dvdscr. na 1cd jest tak nie do końca faijnie ale na 2cd już bardzo dobrze, dvd jest TROCHE lepiej, a HD to już bajka, dodam że dvix jest nieznacznie gorszy od DVD i osoby niebardzo obeznane z tym co leci myślą że to DVD.
widziałem sharpa 46XL2 u ciotki i DVD wyglądało tak jak u mnie dvix a u niej dvix tak że sie nie dało oglądać.
i mój kolega ma samsunga 40n87 a tu to już kompletna rozpacz, dvix nie da sie oglądać, DVD wygląda jak słaby divx a hd tak jak by to nie było hd.
elektronika tv jest naprawde bardzo dobra, nawet tak duża przekątna nie psuje słabego sygnału.
gry na pc powalają na kolana, np Crysis i rozdzielczość 19??x1080 powalają, albo jakaś strategia np C&C3 jest nie do opisania,
obraz pod kątem nic nie traci, nie widziałem też jakiś niebieskich kolorów.
czerń nie taka jak na plazmie ale jak na LCD dobra.
parametry techniczne też są wysokie ale to akurat trudno sprawdzić (kontrast 50:000/1, 100hz, czas reakcji matrycy 4ms)
polecam ten model