www.dropbox.com
Czyli nie jest to jakiś poważny defekt ? W zasadzie to rzuca się on tylko w oczy jak są jednolite tła, ale trzeba się przyjrzeć w to miejsce. Żona powiedziała że widzi dopiero jak jej pokazałem a tak to by nie zauważyła. No ale wiadomo kobiety raczej tak się nie przykładają do sprzętów

. Nie wiem co robić. Zwracać czy dać sobie już spokój bo to loteria. Na jednym z zagranicznych forów piszą:
" Niezależnie od przyczyny problemów z jednolitością, w większości przypadków niewiele można zrobić, aby zwalczyć DSE pojawiające się na telewizorach LED. Niektóre osoby zwracają lub wymieniają wiele kopii tego samego telewizora, mając nadzieję, że w końcu zdobędą jedną z mniejszą, mniej zauważalną kwestią jednolitości. Czasami ich wytrwałość jest nagradzana; czasami te obsesyjne wysiłki są daremne." Mam rozumieć że mam obsesję ?

.
Co to x95k, x95l to czytalem ze też mają problem z dse a dokładnie z widoczną strukturą podświetlenia. Obecne tv są kiepskiej jakości i marka jak Sony czy Samsung nie są już synonimem jakości. Teraz patrzą na to by zarobić najtańszym kosztem. Co do Sony mam ps5,,wcześniej mialem PS4 i ps3 i widzę że co nowsza generacja to gorsza jakość. Obecne Sony to już nie to samo co kilka lat wstecz