Samsung QE65QN91A & TCL 65C825

Witam

Przymierza
m się do zakupu telewizora mam dwa typy.
Ewentualnie Oled OLED65B13LA ale boję się tych wypaleń i powidoków.

Telewizor do salonu dla rodziców więc uniwersalny do wszystkiego bez nacisku na super czerń.

Co radzicie Samsung QE65QN91A podobno ma prawie 780 stref wygaszania to podobno bardzo dużo w porównaniu do TCL 65C825 który ma tylko 160 stref. To chyba bardzo duża różnica ?

Co o tym sądzicie.

Gdyby nie negatywne komentarze których jest naprawdę mało to bym się nie zastanawiał i kupował QE65QN91A oba TV są w zbliżonej cenie.

Wyczytałem że QE65QN91A ma mankament z refleksami, gdy promień słońca padnie na matrycę jest rozblask i mało co widać ? czy to prawda ?

Zdjęcia z internetu:

https://photos-eu.bazaarvoice.com/p...1wbF9wbA/10180094-da08-52de-984d-83dc8a9ea2d3

Druga kwestia to podobno rozmywanie obrazu w bardzo szybkich momentach piłka nożna, obraz nie jest ostry tylko rozmyty, czy to prawda ?

Komentarz i opinia z strony Samsing:

"pięknie problem wyszedł pod czas oglądania igrzysk zimowych 2022, szybkie sceny jak skoki narciarskie , czy hokej ,saneczki to słabo widać, może nie tyle rozmycie a rozczepianie ,rozlewanie krawędzi .(porażka)"

Przyznam że o TCL mało czytałem a to za sprawą małej liczby stref i boję się tego telewizora że będą łuny światła przy napisach czy innych jasnych elementach na czarnym tle.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Poczytaj proszę jak działa TCL po update
Jest już wszystko poprawione
Masz specjalną cenę z pakietem.

Samsung QN91A bez żadnego update gra lepiej niż TCL ze wszystkimi aktualizacjami.:lol:I zadne aktualizacje mu nie pomogą.

Masz ten telewizor ?

Jak jest sytuacja z tymi refleksami światłą na ekranie są nie ma ?

Oraz jak z płynnością obrazu ?
W jednym z komentarzy wyczytałem że osoba oglądająca igrzyska widziała smugi na ekranie, rozwarstwianie obrazu, nie wiem.

Poczytaj proszę jak działa TCL po update
Jest już wszystko poprawione
Masz specjalną cenę z pakietem.

A co było nie tak, nie czytałem za dużo o TCL ponieważ boję się tylko 160/170 stref w poruwnaniu do ponad 700 od Samsunga.

Jaką cenę proponujesz Samsunga mogę już mieć za 5990zł z transportem gratis
Czy to prawda ?

Ostatnia edycja:

lilocki

Member
QN91A to świetny model
Też go biorę właśnie pod uwagę jako kolejny telewizor (85 cali)

Godnym rywalem QN91A jest model TCL X10 z 2020r

X10 ma również 768stref i w podstawie wbudowany Soundbar
Jego ekran zapewnia pokrycie aż 99% palety DCI P3 i 82% Rec i to był jeden z najlepszych wyników w 2020-21r
Oparty jest o platforme Android

W sklepie morele można go kupić z kodem rabatowym za 6600zl

I jest to zdecydowanie model lepszy niż C825

viscaelbarsa

New member
Tak, mam ten telewizor.
Telewizor mam kalibrowany .Ale nawet przed kalibracją nie miałem żadnych problemów z obrazem.
Tylko zapytam: po kalibracji jest różnica w obrazie, która cieszy oko? :)
I jeśli mogę zapytać z jakiej firmy korzystałeś? Ja zastanawiam się nad *********************************.

Pozdrawiam

heca66

Klub HDTV.com.pl
VIP
Cześć.
Wrzucę swoje trzy grosze. Miałem okazje "pobawić się" Samsungiem QE65QN91A przez ostatnie dwa dni i muszę powiedzieć że jestem niemile zaskoczony tym telewizorem, jakość obrazu jest na poziomie mojego tcl c728 bo do mojego drugiego telewizora(Philips 55oled804) niema się co równać.
Próbowaliśmy chyba wszystkich ustawień dostępnych w necie ale było tylko gorzej.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Biorąc TCL masz wszystko co potrzebujesz.
Nie będziesz zawiedziony.
Masz specjalną ofertę z pakietem

Do góry