Q90R to kozak, nawet te 55" zrobiło na mnie ogromne wrażenie... oddałem, bo moja sztuka mała wadliwy piksel i syf pod matrycą :/ Na 65" się nie zdecydowałem, bo to i tak min.8500zł, więc taniej masz oleda. Jak nie oglądasz tvn24, tvp info... i ewentualnie nie grasz dużo w fifę, to możesz próbować. Ja miałem OLED803 od Philipsa. Matryce oledowe są ciemne, więc HDR jest na poziomie średniaków LCD... za to w Q90R jest mega.
Ostatecznie kupiłem 65Q70R, bo była bardzo fajna cena, a Q85 przez tą dodatkową powłokę na matrycy, miał widoczne świecenie czerni, a ja oglądam dużo w ciemnym pokoju... i powiem ci, że sprzęt daje radę
Q70R to moim zdaniem najlepszy TV w kategorii jakość/cena, tym bardziej, że jestem dość wymagający

Doszedłem do wniosku, że poczekam, aż pojawią się miniLEDy w normalnej cenie albo technologia oled zostanie poprawiona...
Jeżeli stać cię na tego TCL, o którym pisze kiki, to powinien być lepszy od Q90R... ale ciężko coś na necie znaleźć na jego temat. Normalna cena w ceneo to 12999zł
Więc odpowiedz sobie na pytanie, czy mocno zależy ci na jasności HDR, bo wtedy tylko Q90R... w innym wypadku, spróbowałbym LG B9 (od C9 różni się procesorem, więc raczej nie ma sensu dopłacać), którego zawsze możesz zareklamować z rękojmi i przy drugiej wadzie matrycy, po prostu oddać TV i zabrać kasę.