Witam ponownie po dość długiej przerwie. Wybaczcie, że nie odzywałem się ale niestety praca ostatnio pochłania mnie w taki sposób, że...
Nawet nie nadążam oglądać wszystkich nowych/starych filmów jakie kompletuje w HD (oczywiście 80% mam w mkv a reszta to mp4).
Odpowiadając na pojawiające się pytania, jako że chyba mam najdłużej ten model:
1. docierałem około 3 miesięcy (to zależy od intensywności oglądania - jakieś 200g.)
2. obraz standard, suwaki na 50/5, wyłączone polepszacze
3. powidoków brak po użytkowaniu już 10 miesięcy. Może się jakiś pojawić, ale wówczas wystarczy włączyć inny kanał (nawet nie muszę zapuszczać funkcji czyszczenia ekranu z menu)
4. brzęczenia nie słyszę a nie ma 1stopnia umuzykalnienia
5. jedynym filmem w formacie mkv jaki mi nie otwiera to Epoka Lodowcowa II i chyba mam ten sam typ kodowania, tzn 5.1 (ktoś o tym wspomniał wcześniej - mam nadzieję, że kolejny firmware to poprawi)
6. żadne mkv-ki mi się nie tną podczas odtwarzania z hdd a mam od 2 go 13Gb. Potrafi mi się zaciąć film podczas odtwarzania z lapka ale nie z hdd. Może to problem po stronie hdd a nie TV? (to do leszekgd). Jeśli chcesz zmienić posiadaną serię A na B to się nie zastanawiaj - to jest całkowicie inny/lepszy TV. Ja miałem przez miesiąc model A756 i jak tylko mogłem wymieniłem na B650. Różnice pomiędzy tymi modelami są bardzo duże (w odniesieniu do jakości obrazu oraz funkcjonalności) a Ty masz jeszcze słabszy model (bez urazy)
A tak ogólnie, mam teraz nowe hobby - wyszukuję w necie filmy które kiedyś oglądałem ale teraz tylko w rozdziałce 1920 (już nawet 1280 przestaje mi się podobać
) i na nowo je smakuję. Naprawdę warto, to jak ponowne odkrywanie kina. Niestety, z powodu małego dziecka nie mogę się cieszyć w całości kinem (muszę słuchać bardzo cicho 5.1 (u mnie właściwie 6.1)) ale i tak robi to wrażenie.
Ale żeby nie było tak różowo, może ktoś mi podpowie czy spotkał się z takim problemem (sytuacją). Jak pisałem mam filmy również w formacie MP4. Po ściągnięciu są one z zasady z dźwiękiem DTS. Przerabiam to oczywiście AudioConventerem tak jak mkv, ale tutaj niespodzianka. O ile mkv-ki po przerobieniu są słyszalne na kinie z dźwiękiem 5/6.1 to MP4 już tylko jako surround lub neo 6. Jakieś sugestie?
pozdrawiam