Samsung PS50B650- czerwony piksel !!!

whitet

New member
Witam!
Moje zapytanie dotyczy subpikseli które mogą się pojawić na matrycy telewiora. Mam niespełna 8 dni tv modelu plazmy wymienionej w tytule. Zadzwoniłem do serwisu by spytać co podlega (jaka ilość wypalonych pikseli) gwarancji. Otrzymałem informację iż 1 piksel jest dopuszczlny w strefie B (czyli po bokach ekranu). Sprawdziłem później na stronie gwarancje producenta i..owszem. 2 piksele podlegają gwarancji...ale normy podane przez Samsunga dotyczą tv LCD...nie ma natomist norm dotyczących PLAZM. Jak podejśc do tego tematu?
p.s. LCD- posiadają matryce II klasy...jakie matryce posiadają plazmy tego konkretnego modelu ?
Dziękuję za wszelkie informacje.

whitet

New member
czy widzisz to w formie plamy na ekranie podczas oglądania?

Bardziej wygląda to na kropeczkę...mam wrażenie że lekko mruga, ale z bliskiej odległości nie jestem w stanie za długo się przyglądać...najwidoczniejsza jest na ciemnych tłach (szczególnie czarny) przy jasnych jest niewidoczna praktycznie.

whitet

New member
czy widzisz to w formie plamy na ekranie podczas oglądania?

tej kropeczki nie widać przy normalnym oglądaniu...po prostu przyjrzałem się z bliska po tych wszystkich postach i...zauważyłem. Czy ma to jakieś znaczenie czy mruga czy świeci stale ? można to jakoś "podleczyć " ?

Do góry