Z tego co wyczytałem to aktualizacja ...001021 zawiera jakieś poprawki media play w stosunku do i-pad/iphone.
Oczywiście dałem sobie na razie spokój z ta poprawką, sprawdziłem w końcu format mkv (jakaś bajka), bez napisów, odtwarza OK, widocznie więc wersja softu ..21 to jakiś bubel.
Na razie pozostawiłem tryb standardowy, kontrast na ok 60, podnisłem lekko do 12-13 podświetlenie, załączyłem eco - średnie, i ochrone przed wypalaniem a i tak na TVP1 (cyfrowy naziemny) udało mi się po ponad 1h oglądania zobaczyć niezły powidok (logo).
Co prawda bez korzystania z opcji usuwania powidoków sam zniknął po oglądaniu innych programów po jakis 2h , jednak aż strach pomyśleć co byłoby w trybie dynamicznym.
Tv wymaga wg. mnie kalibracji kolorów, ale jakoś nie mam na to czasu.
Co do brzęczenia to jest ono słyszalne u mnie tylko jak TV jest "przyklejony" do ściany i tylko z bardzo bliska, tj. dosłownie przy samym tv.
Byłem bardzo zaskoczony jakością obrazu ze zwykłego analogu. Widać, że TV radzi sobie bardzo dobrze z poprawą jakości sygnału. Na moim starym CRT słaby jakościowo analog był nie do oglądania a tutaj obraz kilka razy większy i jest do zaakceptowania.
Naziemny cyfrowy SD jest lepszy niż satka puszczona przez złącze euro. Podobnie jest z DVD SD puszczonym po componencie.
Co do dźwięku, jak na TV może być, czego oczekiwać po 2x10W, pomimo tak małej mocy dźwięk jest całkiem niezły. Podoba mi się opcja "wyostrzania dialogów", pomimo dźwięku ustawionego na surround, faktycznie się sprawdza.
Odnośnie tzw lustra, u mnie w dzień (do południa) słońce pada lekko na TV wtedy owszem jest gorzej. Po południu, wieczorem, pomijając ciemne sceny to efekt lustra jest marginalny aczkolwiek zauważalny. Jednak wybór był w pełni świadomy tej niedogodności, 2,5 tys w kieszeni do lepszego pod tym względem panasa był nie do przebicia.
Nie podoba mi się sortowanie kanałów w cyfrowej naziemnej, o ile w analogu robi się to bardzo łatwo (po prostu "przenosimy" kanał) to tutaj trzeba zmieniać numery kanałów. Wg. mnie to bardzo niewygodne aczkolwiek robi się to stosunkowo rzadko, a i kanałów u nas jak na lekarstwo.
Materiał HD wygląda bdb, z racji że kupowałem TV do dużego pokoju więc czy jest to tzw hdready czy tzw fullhd różnicy i tak bym nie zobaczył z ok 5-6m.
Zwolennikom LCD czyli bajkowych kolorów, teatralnych scen, jednak bym nie polecił tego TV. Nie ma to jak super świecące kolorki, filmy niczym dawny teatr telewizji w tvp, tutaj mogą się zawieść, obraz będzie "niestety" naturalny. No i jak ktos nie widzi piksel-ozy (sygnał SD) na LCD to też nie ma po co kupować plazmy.
Jak dla mnie, zakup PS50c450 uważam za optymalny wybór w stosunku jakość, cena.
Ps. Najgorsze jest to że TV się zmniejsza z dnia na dzień, może trzeba było kupić 65cali, może projektor?!
))