No, to teraz moja kolej na podzielenie się wrażeniami.
Generalnie jestem bardzo zadowolony.
Obraz jest bardzo dobry - choć wiele zależy od źródła i materiału. I tak:
Kablówka:
- analogowa - średnio, z 4 m można oglądać, ale nie polecam - poza tym nie po to telewizor HD aby puszczać na nim analogowy sygnał.
- cyfrowe SD - dobre skalowanie, tu właśnie jakość zależy od nadawcy i materiału, ale generalnie z ok. 2m spokojnie można oglądać.
- HD - wiadomo - świetnie, bardzo ostry obraz o niesamowitej głębi - zrobił na mnie wrażenie.
DVD z 1080p - bardzo dobrze.
USB - filmy - bardzo dobrze, zdjęcia - OK.
TV ma bardzo przyjazne menu i dużo ustawień obrazu i dźwięku - spokojnie można kalibrować do swoich potrzeb. W moim egzemplarzu nic nie buczy, nie bzyczy (w stopniu uciążliwym - jak głośność jest ustawiona na 1 i
nadstawię ucho to słychać delikatnie przy 1,5m), TV nie grzeje jak "farelka".
Kolory - biały jest biały, a czarny - czarny. Kolory naturalne i przyjemne dla oka. Przez moment miałem psychozę i przyglądałem się intensywnie tej bieli i czerni, ale szybko przestałem, bo to było takie szukanie na siłę dziury w całym - czarniejszej czerni i bielszej bieli
.
Dźwięk bardzo przyjemny - jak na TV - satysfakcjonujący. Jak potrzebuję głębokich basów - odpalam dodatki
.
Jedyne co może niektórym przeszkadzać to odbicia w ekranie. Ja też brałem to pod uwagę (rozważałem też LCD, bo mam w sypialni), ale przywykłem do tego po CRT i aż tak bardzo mi to nie przeszkadza. Plastyczność i soczystość obrazu rekompensuje to z nawiązką. Poza tym i tak w większości oglądam TV wieczorem i nocą...a jak patrzyłem na 42" LCD...
Zużycie energii - nie mierzyłem, ale jeśli średnie deklarowane przez producenta jest na poziomie 135W, to tyle samo co mój poprzedni CRT - a jakość i możliwości bez porównania.
Reasumując
za takie pieniądze - świetny wybór i polecam z czystym sumieniem.
PS. a miał być Panas i tylko Panas
...