Samsung,Philips,LG LED TV 46-47"

Evan Rush

New member
Witam

Krótko i na temat który z poniższych TV jest wart zainteresowania.

Samsung UE46ES6800
Samsung UE46ES700

Philips 47PFL6907K (cieżko zobaczyć te telwizory w sklepach, Saturn i MM ponoć wycofują się z Philipsa)
Philips 47PFL6007K

LG 47LM860V

No i najważniejsze pytanie czy to dobry moment na zakup TV czy lepiej poczekać troche na modele na rok 2013?

Info:
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 25m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2,5
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? na wprost i bokiem
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? stac
6.Jak słońce świeci w pokoju ? drzwi balkonowe z prawej strony TV, drzwi po stronie poludniowo zachodniej (słońce wpada przeważnie pod koniec dnia)
7.Jaki masz obecnie telewizor ? zadnego tym pokoju. Samsung UE32C6500
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? (3D do filmow i do XBOX, oraz smart TV,skype)
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? UPC, DVB-T
10.Jakie urządzenia ? XBox, Laptop,DYSK USB
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 5h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? blyszczącą
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy HD,Seriale
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? w zaleznosci od wygody obslugi
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? ~50%
16.Preferencje co do marki ? Samsung
17.Preferencje co do wielkości ? 46"
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? czas uruchomienia, trudnosci w ustawieniu oczekiwanego obrazu
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 5tys zl
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? 3d tak, wersja nie ma znaczenia

Z Góry dzięki za odpowiedz.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
MM i Saturn nie dostały w ofercie Philipsa, a nie się wycofują.
To oznacza że Philips nie podpisał z nimi umowy i często pracownicy tych sieci opowiadaja głupoty.
Ja byłbym za 47PFL 6907 - to model który nie tylko gra ale i wygląda znakomicie. Jest ze szczotkowanego aluminium.
http://www.hdtv.com.pl/forum/848412-post2.html
To masz najważniejsze elementy.

Evan Rush

New member
Dzięki kiki za Info, odnośnie Philipsa to w Saturnie i MM zrobili niezłe oczy jak spytałem o te modele, normalnie patrzyli na mnie jakbym się z innej planety urwał, że pytam o TV marki Philips :)

Bo taka jest prawda że większość pyta o Samsunga.

A jeszcze odnośnie drugiego mojego pytania lepiej kupić teraz czy poczekać aż np Philips wprowadzi nowe modele na 2013- tylko kiedy to nastąpi??

Pozdrawiam :)

SLAV7

New member
Bez reklam
Z wymienionych przez Ciebie TV daruj sobie SAMSUNG-a. Ciekawe opcje to LG ale model LM760/765 lub PHILIPS PFL6007. Do wyższego modelu nie opłaca się dopłacać.

Jednak na Twoim miejscu poczekałbym na nowe modele, gdyż wiosną pojawi się także alternatywa dla LG i PHILIPS-a ze strony SONY. Będzie to seria W802 z pasywnym 3D i może być ciekawie, gdyż z tego co wszyscy piszą w testach SONY ma najlepszy układ poprawy płynności nie powodujący efektu "teatru".

Wtedy porównasz te marki i wybierzesz coś dla siebie.

Pozdrawiam

Evan Rush

New member
Z wymienionych przez Ciebie TV daruj sobie SAMSUNG-a. Ciekawe opcje to LG ale model LM760/765 lub PHILIPS PFL6007. Do wyższego modelu nie opłaca się dopłacać.

Jednak na Twoim miejscu poczekałbym na nowe modele, gdyż wiosną pojawi się także alternatywa dla LG i PHILIPS-a ze strony SONY. Będzie to seria W802 z pasywnym 3D i może być ciekawie, gdyż z tego co wszyscy piszą w testach SONY ma najlepszy układ poprawy płynności nie powodujący efektu "teatru".

Wtedy porównasz te marki i wybierzesz coś dla siebie.

Pozdrawiam

Ciekawy jestem co Philips zaproponuje na 2013.

Pozdrawiam

Do góry