Osobiście mam podpiętego lapka, gdzie w sumie jest ok 120 GB materiałów udostępnionych, czyli filmy, zdjęcia i muzyka. Oprócz problemów z wyświetlaniem polskich znaków (oraz jednym przypadkiem opisanym w poście wyżej) nie ma żadnych problemów.Witam
dajcie sobie spokoj z pc share managerem... wiecej problemow robi jak jest wart, szczegolnie jak chcesz udostepnic kilkanascie gb danych... [...] byc moze za duzo filmow
No więc pojawił się problem.Oprócz problemów z wyświetlaniem polskich znaków (oraz jednym przypadkiem opisanym w poście wyżej) nie ma żadnych problemów.
Też mam problem z udostępnianiem plików z kompa. Żaden program nie widzi TV i odwrotnie. Pobrałem Najnowszy od samsunga i serviio. Może to wina softu mam 3007, a system na kompie W7 udostępnione pliki wszystkim i uruchomiony przesył strumieniowy. Przeczytałem wszystkie posty z tego wątku, sprawa wydaje się banalna jednak nie zawsze do końca.
Widzisz, ja odpalam program i na liście nie mam mojego telewizora, więc nie mam co potwierdzać. Pisałem że mam soft 3007. Poczytaj ze zrozumieniem. Ja mam problem z wyświetleniem w każdym serwer programie mojego TV.Co to jest "3007"?
Odpalasz program, wchodzisz w menu
Udostępnij/Ustaw zabezpieczenia dla urządzenia. Tam na liście zaznaczasz swój telewizor, i klikasz Potwierdź. Ponadto w menu Serwer zaznaczasz "Uruchom cyfr. serwer mediów podczas uruch. syst. Windows". I jeszcze jedno. Jeśli masz Windows7, to on ma własny serwer mediów, który jest kichowaty.
W telewizorze włączasz media player, i wciskasz czerwoną literkę "A" na pilocie. Włączy się wybór serwerów. Przełączasz na PC Share manager. I powinno działać.
Widzisz, ja odpalam program i na liście nie mam mojego telewizora, więc nie mam co potwierdzać. Pisałem że mam soft 3007. Poczytaj ze zrozumieniem. Ja mam problem z wyświetleniem w każdym serwer programie mojego TV.
Witam Koledzy.
Mam takie pytanko. Posiadam TV 40C650 z działającą siecią z kompem itd. Kupiłem wczoraj dysk zewnętrzny i chciałbym go mieć wpiętego przez USB na stałe do TV. Czy jest możliwość żebym go widział na kompie poprzez sieć lokalną skoro widzę TV?? Prosiłbym o pomoc jeśli można
W TV internet działa sieć jest uruchomiona działają widgety więc jest ok.Dwie sprawy.
1. Sprawdzałeś kartę sieciową w Tv? W ustawieniach zobacz. Czy telewizor w ogóle widzi sieć (Jest opcja Test sieci). Jeśli nie, ustaw ją na automatyczne wykrywanie ustawień. Jak to nie pomoże, nadaj telewizorowi stały adres IP, i poustawiaj wszystko w telewizorze.
2. Ten telewizor ma jakiś błąd oprogramowaniu. Po wyłączeniu jak go włączysz przed upływem pół godziny, nie widzi sieci. Jest sposób, żeby to obejść, ale nie wiem, czy akurat to ma w Twoim przypadku znaczenie.
u mnie telewizor nie widział komputera przez firewalla, wyłącz go na jakiś czas i sprawdź czy będzie widoczny. Panel sterowania\Sieć i Internet\Centrum sieci i udostępniania tam jak kliknę na ikonkę domu to pojawia się cała sieć z elementami - sprawdź czy TV jest widoczny