Samsung N71b contra Sharp SA1E - ostateczne starcie

Alicja

New member
KOCHANI, pomozcie.
To juz jakies 3 tyg odkad szukam TV dla siebie. Przemyslalam, juz kilka serii Samsunga oraz innych firm.
Z powodu ostatniego spadku cen N71B zastanawiam sie nad tymi modelami
  • Samsung 32N71B
  • Sharp 32SA1E
Pierwszy model ma jako bajer czytnik kart oraz okrecana podstawke. Czy ta podstawka jednak nie jest chwiejna?
Ktory z tych modeli jest po prostu lepszy? Sharp SA1E to dosc nowy model, za dosc dobra cene (mozna go dostac ponizej 3000zl w sklepach internetowych). Martwi mnie tuner analgowy.A moze nie powinien?
Sharp pewnie ma lepszy dzwiek, glosniki sa widoczne, w Samsungu schowane.
Wizualnie obydwa modele sa inne, mam wrazenie, ze Sharp sie tak szybko wizualnie nie zestazeje. Ale pomijajac wyglad, ktory TV ma lepsze opcje?
Samsung ma oslawiony PIP, ten Sharp chyba nie.
Macie jakies wskazowki?
Roznica w cenie to jakies 400-500zl na korzysc Sharpa. Czy warto wydawac wiecej na Samsunga?

pozdrawiam

effe

New member
Alicja napisał:
KOCHANI, pomozcie.
To juz jakies 3 tyg odkad szukam TV dla siebie. Przemyslalam, juz kilka serii Samsunga oraz innych firm.
Z powodu ostatniego spadku cen N71B zastanawiam sie nad tymi modelami
  • Samsung 32N71B
  • Sharp 32SA1E
Pierwszy model ma jako bajer czytnik kart oraz okrecana podstawke. Czy ta podstawka jednak nie jest chwiejna?
Ktory z tych modeli jest po prostu lepszy? Sharp SA1E to dosc nowy model, za dosc dobra cene (mozna go dostac ponizej 3000zl w sklepach internetowych). Martwi mnie tuner analgowy.A moze nie powinien?
Sharp pewnie ma lepszy dzwiek, glosniki sa widoczne, w Samsungu schowane.
Wizualnie obydwa modele sa inne, mam wrazenie, ze Sharp sie tak szybko wizualnie nie zestazeje. Ale pomijajac wyglad, ktory TV ma lepsze opcje?
Samsung ma oslawiony PIP, ten Sharp chyba nie.
Macie jakies wskazowki?
Roznica w cenie to jakies 400-500zl na korzysc Sharpa. Czy warto wydawac wiecej na Samsunga?

pozdrawiam

Jesli chodzi o te dwa modele to bez zastanawiania bierz samsunga. Przedewszystkim ta firma robi najlepsze matryce i procesory obrazu. Jesli chodzi o sharpy to nie jest to najlepsza firma, oczywiscie obraz jak najbardziej maja swietny ale bardzo czesto zdarza sie ze wyskocza jakies wypalone piksele. W samsungach czegos takiego nie ma.

cinek

Member
effe napisał:
Jesli chodzi o te dwa modele to bez zastanawiania bierz samsunga. Przedewszystkim ta firma robi najlepsze matryce i procesory obrazu. Jesli chodzi o sharpy to nie jest to najlepsza firma, oczywiscie obraz jak najbardziej maja swietny ale bardzo czesto zdarza sie ze wyskocza jakies wypalone piksele. W samsungach czegos takiego nie ma.

I tu sie nie zgodzę.N71 to świetny TV o klasę lub dwie lepszy od akurat tego sharpa ale w Samsungach usterki sa częste i wypalone piksele zdarzają sie wcale nie tak rzadko (wystarczy poczytac wątek o Samsungach). Pewnym problemem Samsungów są też probelmy z funkcją Dynamic Dimmer. Poza tym obraz na tym TV ale tylko z dobrego (cyfrowego) źródła jest doskonały. Kolory żywe i piękne choc moze ciut "nadnaturalne". Sharp SA1 wypada na tym tle doslownie i w przenośni blado.;)

Do góry