Samsung mi się restaruje (sam!)

Jarszo

New member
Witajcie... Mam problem z moim SAMSUNG UE32F5300 - automatycznie się włącza i po chwili zawiesza i restartuje. Nic nie mogę zrobić pilotem, ani guzikiem z tyłu.

Problem wygląda tak, że w menu serwisowym zmieniałem Local Set, bo na smart tv - w przeglądarce nie chciało chodzić weeb.tv i na jednym z tematu tutaj na forum były takie kombinacje ze zmianą tego.

Ja nie wiem co mam teraz zrobić. TV nie reaguje, żyje własnym życiem... Jak by się dało jakiś reset zrobić może jak to w przypadku routerów czy innych rzeczy - wcisnąć guziczek?

witgit

New member
Wejdz do menu serwisowego i zrób factory reset.
Na wyłączonym tv wciskaj kolejno na pilocie :
Info-Menu-Mute-Power On
Dalej sobie poradzisz.

Chyba że jak wchodzisz do menu serwisowego to też się zawisza.
To w tedy serwis jak sądze.

Jarszo

New member
No właśnie jest ten problem, że TV tylko poczuje prąd. Automatycznie następuje włączenie-zawiecha-restart
Kurde! Nie ma żądnego sposobu, naprawdę?!

yarck

New member
Na podstawie zgłoszenia podobnej usterki w serwisie firmowym Samsunga wymieniono mi TV na nowy w ramach naprawy gwarancyjnej. Restart następował mniej więcej raz na tydzień.

Jarszo

New member
Ale czy jeżeli grzebałem przy kablu, tracę gwarancje? Przedłużałem go, jak pisałem wyżej.
I ile trwa okres gwarancyjny? :/

tdx

New member
Bez reklam
musiałeś zmienić coś więcej niż tylko local set :) restart w menu serwisowym nic Ci nie da bo nie przywraca ustawień menu, zresztą jak piszesz że się w kółko restartuje to i tak nie ustawisz z powrotem jak było.....
Gwarancja jest 24mc

Kabel standardowy 2 żyłowy zasilający w domu na pewno taki znajdziesz :)
PS Raczej się nie przyznawaj na serwis że grzebałeś w MS.

Jarszo

New member
Nie. Tak jak na filmie widzisz - pilotem mogę sobie klikać, ale nic sie nie pokazuje.
Raz udało mi się go wyłączyć - zanim jeszcze się uruchomił SmartHub wcisnąłem power i się wyłączył. Ale ciężko w ten moment trafić.

witgit

New member
Tak dla ścisłości.
Wyłącz tv z prądu. Włącz do prądu.
Wykonaj na pilocie kombinacje przysisków i wbij sie do menu serwisowego.
Spod menu też sie restartuje?

Jarszo

New member
ruSamsungTVCommunicator ściągałem to, ale jest jakieś po niemiecku.
Do tego jak już to chciałem uruchomić, to nie wiem właściwe co klikam, ale samego programu mi nie wyświetla.

Do góry