Samsung LE40N87B D i Masakryczna nieplynnosc obrazu

martins

New member
Witam orietnuje sie ktos co nie tak jest z tym tv ?
Poniewaz nadaje sie on tylko do wyswietlania slajdow i tylko z tym swietnie sobie radzi. Gdy tylko na obrazie pojawiaj sie dynamiczniejsze sceny to na obrazie zaczyna wszystko latac tzn wszystko drga a kazdy ruchomy obiekt otoczony jest przezroczysta obwodka(nie znam okreslenia na to zjawisko). Po za tym obraz jest strasznie nieplynny, wrecz zacina sie. I chyba wyrzuce ten tv na zlom bo mozna na nim tylko ogladac szklok kontaktowe. Czu orientuej sie ktos czy to da sie naprawic ?

P.s Dodam jeszcze ze sytuacja wystepuje na kazdym podlaczonym sprzecie dvd comoponent, cyfra + scart i xbox rgb

martins

New member
Nie wiele to daje

Wylanczalem i wlanczalm sto razy ale to nic nie daje przy wylaczonym obraz jest jeszcze mniej dynamiczny chodz moze tak nie zwalnia i nie przyspiesza poprostu jest rownomiernie skaczacy. A wiesz o co chodzi z tymi przezroczystymi obwodkami wokol postaci? w czwartek odbieram dekoder hd ale obawiam sie ze to nie wiele da jesli chopdzi o plynnosc w normalnych kanalach cyfry +

martins

New member
TO chyba jedyne wjscie

A myslisz ze takei rzeczy da sie naprawic ?
Bo mi sie wydawalo ze wszystkie tv tego modelu sa ak pojechane ale ogolnie niespodziewalem sie ze jeden z nowszych modeli samsunga moze byc taki lipny, mam nadzieje ze w serwisie cos zdzialaja. Tylko ciekawe ile bez Tv zostane

dariush

New member
Ten sam problem...

Mam podobny problem z LE37R82B, czy komuś udało się rozwiązać problem ze nieostrymi krawędziami postaci w ruchu ... ??

martins

New member
Teraz mam podlonczona cyfre componentem i juz tak bardzo tego nie widac ale ciagle jest widoczne plus taka mala nieplynnosc obrazu ale to chyba wada kazdego lcdka. Kupuje sobie dobry kabelek hdmi wiec moze bedzie jeszcze lepiej na dvd po komponencie caly czas sa durze przezroczyste obowkdi na postaciach i obraz tez czasami przeskakuje. No ale nowe lcdki samsunga przystosowane sa glownie do hd i tam sie spisuja dosyc dobrze. Tylko ze teraz trzeba wymienic plyastaion na trojke i kupic nowe dvd z hdmi i powinno byc znosnie. Ale i tk bede dzwonl do serwisu samsunga po nowy firmware moze on to jzu wyeliminowal.

Do góry