majmaj napisał:ja sie nei snam za bardzo na TV a tym bardziej nie rozumiem tych rozdzelczosci po co mi 1080 x 1920 skoro mój TV ma tylko 1366 x 768
To bylo skierowane do mnie bo pytalem o rozdzielosc 1080p
Tak czy inaczej dzieki - sprobuje
majmaj napisał:ja sie nei snam za bardzo na TV a tym bardziej nie rozumiem tych rozdzelczosci po co mi 1080 x 1920 skoro mój TV ma tylko 1366 x 768
majmaj napisał:a czy to na pewno pomaga? i jakie sa róznice? brak problemów DVI ---HDMI? bo wszyscy mówia ze obcina obraz, zła jakosc... idt
BoDeX napisał:Aby znaleźć instrukcję , kabel , program do upgradu i plik główny , to
wpisz w wyszukiwarkę słowo JUST SCAN na sąsiednim forum HD i postępuj zgodnie z instrukcją !
.
BoDeX napisał:Nowe firmware likwiduje problem z OVERSCANEM (obcinanie) , aktywuje na każdym wejściu 1080p , a ponadto na HDMIstosuje pixel maping 1:1
( wyświetla CAŁY pulpit - pixel w pixel ) Tak - będziesz mógł dowolnie
podłączyć kompa i nie będzie problemu . Nie rób tego sam - zadzwoń do Samsunga !
Pzdr.
jak to sie stało?Hotest napisał:Po 10 dniach uzytkowania TV poszedl z dymem
Wyglada jak by padla synchronizacja lub cos takiego...
Mozna zobaczyc objaw na zalaczonych zdjeciach....
BoDeX napisał:Nowe firmware likwiduje problem z OVERSCANEM ( obcinanie) , aktywuje na każdym wejściu 1080p , a ponadto na HDMI stosuje pixel maping 1:1
( wyświetla CAŁY pulpit - pixel w pixel ) Tak - będziesz mógł dowolnie
podłączyć kompa i nie będzie problemu . Nie rób tego sam - zadzwoń do Samsunga !
Pzdr.
No dokładnie mam to samo, dlatego trafiłem na to forum.Hotest napisał:Witam
Poki co TV ten mam podlaczony do komputera z grafika 8800GTX. Od poczatku kiedy go zakupilem byl podlaczony kablem analogowym (SUB-D 15 pin) i wszytsko dzialalo OK. Rozdzialka 1920x1080 (1080p w ustawieniach karty graficznej). Wpadlem na pomysl ze byc moze delikatnie poprawi sie jakos obrazu dzieki kablowi DVI-HDMI (w koncu jest to sygnal cyfrowy a nie analogowy jak w przypadku poprzedniego kabla).
MariNap napisał:Bo jak sflashuje nie tym softem co trzeba to tv już mi nie wstanie.
No to już wracam i pisze z nowo sflashowanego TV!bor@s napisał:
no stary, ja kiedyś dvd spieprzyłem, a robiłem zgodnie z zaleceniami producenta. No cóż, masz jaja, życzę powodzenia :blagam:
BoDeX napisał:Aby znaleźć instrukcję , kabel , program do upgradu i plik główny , to
wpisz w wyszukiwarkę słowo JUST SCAN na sąsiednim forum HD i postępuj zgodnie z instrukcją !