Samsung LE40C650 - Internet@TV - Odtwarzanie .flac?

lukaszskc

New member
Cześć

Planuje zakup Samsung LE40C650. Telewizor chciałbym w dużej mierze wykorzystać do audio. (Podłącze na początek go do routera przez skrętkę) I teraz pytanie - Jak wygląda przeglądanie/odtwarzanie zasobów z kompa?

- Czy można np. odtwarzać na kompie muzykę w formacie bezstratnym (.flac) i jednoczeście przesyłać sygnał przez router na tv, tak żeby móc wypuścić sobie z telewizora dźwięk po optyce (SPDIF) do np. do amplitunera kina domowego (czy np. daca podpiętego pod zwykłe cd - wiadomo chodzi o jakość dźwięku) Zależy mi na odtwarzaniu flaców na kompie i żeby TV to przechwytywał (nie chodzi mi o odtwarzanie flaców na TV, bo tego na 100% nie ma)

I drugie jak wygląda przeglądanie sieci www na TV? Można przeglądać normalnie strony? Jest widoczny pulpit kompa na tv? Tak jak byśmy podłączyli obraz i dźwięk pod tv?

Boje się że cała funkcja udostępniania zasobów kompa na tv, ogranicza się do udostępnienia przez soft pewnych plików, które może odtwarzać tylko tv - to zdecydowanie by mi nie odpowiadało, chciałbym móc przesyłać dźwięk odtwarzany z .flac na kompie do tv, a później optyką z TV wyprowadzić to dalej do sprzętu audio :) Rozwiejcie moje wątpliwoaśći.

Do góry