Samsung LE40A856 czy kupować??

mateo102

New member
Witam, serdecznie od dłuższego czasu przymierzam się na ten TV, powiedzcie czy brać go ostatecznie a czy może coś innego polecacie odradzając ten TV. Odległość 3,5m. TV ma służyć do oglądania kablówki + Xbox 360 a najczęściej filmy z kompa... w przyszłości zapewne N-ka... Bardzo proszę o jakąkolwiek opinie. Każda wypowiedz na wagę złota... ZASADNICZE PYTANIE: czy od tamtego momentu odkąd wyszedł na rynek ten model wyszło coś LEPSZEGO???

Ostatnia edycja:

ADAM12116

New member
zależy za jaka cenę?, a gdzie ty go jeszcze znalazłeś? w sklepie ? zwróć uwagę na obudowę "sreberka", poza tym telewizor jest ok, mam wersje 46" poza sreberkami które wystąpiły na początku (serwis wymienił obudowę w 3 dni!!!!) jest ok, jak dobra cena uważam że warto brać, ja go mam podłączonego pod kompa przez HDMI, służy do oglądania filmów w czym sprawuje się wyśmienicie, kiedyś odpaliłem jakąś gierkę i było tez bardzo dobrze, jeśli masz jakieś szczegółowe pytania to pytaj z chęcią odpowiem.

Ostatnia edycja:

mateo102

New member
Dziękuje za opd. Właśnie jest problem :-/ zauważyłem że go już nie ma !! Ale dlaczego?? przeciez to dobry model i nie stary bo rok 2008 więc o co chodzi??

Panowie jaki TV wskoczył w miejsce tego modelu? jest jakiś? JESTEM w przeogromnym szoku że go już nie ma!

ADAM12116

New member
hehe producenci lecą jak szaleni i wypuszczają co rusz "nowe" modele, no jak bys chciał to pewnie jako następce można traktować coś z serii B z cyferką 8 tak mi się wydaje ale ceny porażające jak pamiętam ja dałem w pod koniec stycznia 2009r za swojego 46" A856 4900zł a teraz to tyle chcą za serie B 6...:D która z tego co wiem już nie jest produkowana bo znajomy miał 3 wymiany bo 2 razy wadliwy dostał (wady obudowy) a 1 raz się popsuł po 1h grania i właśnie po pół roku wymian i oczekiwania oddali kasę i kazali "se" kupic coś innego:D:p;):)

mateo102

New member
hm, więc jaki można uznać model zastępczy tego le40a856 - 40' cali mnie interesuje. Proszę o wypowiedź na prawdę mi zależy. Troszkę się podłamałem że wycofali le40a856 bo polowałem na niego rok :-/ eh.... no ale widocznie musiał mieć jakieś wady skoro skreślili tak młody model. Więc chyba dobrze że go nie zakupiłem. To z tego co mówisz Samsung robi dość wadliwe te telewizorki...

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Dzwoniłem do samsunga i powiedziano mi że zostały wycofane ponieważ seria B weszła, a dokładnie Samsung LE40B750 i podobno jest lepszy od le40a856.... czy to prawda??

Ostatnia edycja:

Maxavelli

New member
mateo102 napisał:
Troszkę się podłamałem że wycofali le40a856 bo polowałem na niego rok :-/ eh.... no ale widocznie musiał mieć jakieś wady skoro skreślili tak młody model.

Jaki mlody? To model z zeszlego roku! Licz sie z tym ze technologia w tej dziedzinie zasuwa piorunem do przodu. A856 zostal wycofany bo weszla seria B i to jedyny powod. I jezeli znowu bedziesz myslal rok, to nie zdziw sie ze model ktroy wybrales nie jest juz sprzedawany ;-)...

Do góry