Samsung LE37B550 vs. SONY KDL 37EX402, która 37'' lepsza?

Sala800

New member
Witam, szukam 37'' w cenie do 2400zł, który z tych modeli kupić?

Samsung 37B550 1700zł

SONY KDL 37EX402 2040 zł

ceny z allegro, linków nie mogę dodać :sad:

proszę o doradzenie :wink: czy może jeszcze coś innego?

Sala800

New member
A o warunki w mieszkaniu to o co dokładnie chodzi?

odległość od TV 3-4m. Telewizor będzie stał w rogu pokoju, przy oknach, trochę pod kontem w stronę środka pokoju, będzie padało na niego czasami mocne światło, jednak na oknie, które jest tuż przy TV są firanki, i rolety w razie czego.

Podłączony do telewizji cyfrowej. NIE BĘDZIE używany do: PS3.
Głównie do oglądania telewizji i od czasu do czasu DVD.

Sala800

New member
hmm... chyba jednak wezmę 40''. Cena niewiele wyższa.

A więc zastanawiam się między Samsungiem LE40B550 1900zł, a Sony KDL 40EX402 2100zł

Sala800

New member
No właśnie nie jestem pewien, o jakość modelu Sony z wyższej półki bym się nie martwił, ale co można powiedzieć o modelach Sony z niższej półki, takich jak ten?

RAISER

New member
Aż tak niski model to to nie jest, to raczej średnia półka. Płynność obrazu jest wystarczająco dobra a czerń, kolory oraz skalowanie w tym Sony są na bank lepsze niż w Szmelcsungu. Tak więc raczej warto dopłacić :smile:

Ostatnia edycja:

Sala800

New member
a jaki będzie się bardziej nadawał do odbierania zwykłej telewizji kablowej?

bo okazało się, że umowa kończy mi się dopiero za rok i dopiero za rok będę mógł zmienić na cyfrową... :(

RAISER

New member
No przecież już napisałem :smile: Do telewizji kablowej liczy się bardzo dobre skalowanie obrazu i takowe jest właśnie w telewizorach Sony.

friday69

New member
Na tym sonym dzisiaj w MM oglądałem przez chwilę Avatara i powiem szczerze, że lekko rwał:/ było widoczne jakby procesor w TV nie nadążał z generowaniem obrazu, nie wiem czy to prawda, ale wydaje mi się, że ten TV ma 50Hz.
nie polecam

Do góry