Samsung LE32R3

Kaceli

New member
Producenci sprzętu RTV oznaczają swoje modele wieloliterowo-cyfrowymi symbolami, które większości zwykłych użytkowników nic nie mówią. A przecież każdy potencjalny nabywca chciałby wiedzieć co dokładnie kupuje i czym dany towar różni się od innych. Niestety, bardzo trudno o rzetelną informację, bowiem pracownicy salonów RTV albo sami nie mają dostatecznej wiedzy albo przekazują ją tak, że klient niewiele z tego rozumie, a tylko zażenowanie nie pozwala mu przyznać się do dyletanctwa.
Ja np. mam telewizor LCD Samsung o symbolu LE32R3, ale - pomimo dość dokładnej lektury fabrycznej instrukcji - nie wiem do czego odnoszą się poszczególne elementy symbolu, ani czym telewizor ten różni się od innych 32-calowych modeli Samsunga, np. od modelu LE32R32B albo LE32R72B czy LE32R71X.
Czy mógłby ktoś uświadomić mnie jak lokuje się mój telewizor na tle podobnych modeli Samsunga - czym się różni in minus lub in plus?

Kaceli

New member
kiki napisał:

Dzięki za poradę. Miałeś rację. Symbol LE32R3 przepisałem z okładki instrukcji obsługi, bo taki tam własnie figuruje (może instrukcja odnosi się do całej grupy modeli o wspólnym fragmencie symbolu). Jednak kiedy stwierdziłeś, że takiego modelu nie ma (elegancko napisałeś, że nie pamietasz :)) spojrzałem na tabliczkę znamionową z tyłu telewizora. I rzeczywiście, figuruje tam nieco inny, bardziej rozbudowany symbol, a mianowicie, MODEL: LE32R32B W [H], zaś poniżej MODELCODE: LE32R32BX/XEH.
Prostuję więc i mam nadzieję, że sprostowany symbol twoja pamięć przechowuje wraz z jego charakterystyką. :)
Pozdrawiam.
K.

Do góry