Witam,
Dokładnie tydzień temu zakupiłem telewizor SAMSUNG LE32M51B po kilku tygodniach studiowania internetu i różnych forum, wybór padł na samsunga m. in. dlatego że w sklepie którym go zakupiłem był bardzo dogodny system ratalny, niestety sklep nie miał w swojej ofercie SHARPa do którego z różnych przyczyn mam większe zaufanie... w każdym razie wybór padł na ten model.
Co mogę powiedzieć o tym TV po tych kilku dniach oglądania - zaznaczam że nie jestem specjalistą w tej dziedzinie i cały czas jestem na etapie eksperymentowania z doborem odpowiednich ustawień obrazu, moja ocena jest czysto subiektywna i pewnie nie wolna od emocji wynikających z posiadania pierwszego "płaskiego TV" wiszącego na ścianie

.
Moje źródła obrazu to raczej średniej jakości TV kablowa, DVD podłączone przez euro, laptop /złącze standardowe PC/.
A więc PLUSY to:
- dla mnie znakomity design, dużo lepszy niż w serii R Samsunga i jeden z lepszych biorąc pod uwagę konkurencję, dla mnie to ważna cecha bo TV to też mebel w mieszkaniu, ale oczywiście to kwestia gustu a o tym się nie dyskutuje,
- czas rekacji matrycy 8 ms - REWELACJA - nie zauważyłem żadnego smużenia czy rwania obrazu przy szybkiej akcji, napisach itp. to naprawdę robi wrażenie...
- znakomicie się spisuje jako monitor do komputera PC /dla mnie to miało znaczenie/ chociażby ze względu na możliwość odtwarzania filmów HDTV z peceta, przynajmniej na razie odpada koszt zakupu drogiego odtwarzacza stacjonarnego, żadnych problemów z wykryciem sprzętu - obraz żyleta lepszy niż na moim LCD w laptopie, a granie w gierki na 32" chyba nie muszę mówić....
- do obrazu też nie mam większych zastrzeżeń, znakomita biel, czerń też jak na LCD bez większych zastrzeżeń, nasycone kolory ogólnie w swojej klasie obraz bardzo dobry,
- bardzo dobre menu intuicyjne, delikatne nie rzuca się za mocno w oczy...
- TV ma chyba wszystkie możliwe złącza... pod tym względem full wypas... nawet jest złącze audio jack do laptopa.
Wady:
- chyba rzeczywiście z tym odwzorowaniem szczegółów jest coś na rzeczy z LCD Samsunga, spróbuję z wyłączeniem bajerów typu autocontrast, cyfrowa redukcja szumów może tak będzie lepiej, do jakości DVD nie mam zastrzeżeń, ale na kablówce rzeczywiście można odnieść wrażenie że obraz mógłby być bardziej szczegółowy...
Generalnie uważam że to bardzo dobry zakup za kwotę nieco ponad 6 tys. złotych... POLECAM wszystkim którzy chcą używać TV do czegoś więcej niż oglądania kablówki, a w przyszłości poszaleć na HDTV....
P.S. Z tego co wiem seria M61 rzeczywiście nie jest dostępna na razie w Polsce /nawet na stronie Samsung Polska nie jest wymieniany w ofercie/ ale z tego co się o nim pisze jest jeszcze lepszym modelem /wynika to poniekąd z numeracji/ - przede wszystkim ze względu na ilość kolorów wyświetlanych przez matryce...