Samsung LE32A451, ogólna ocena, podłączenie do PC itp.

SierzantHarris

New member
Bez reklam
mafia35 napisał:
Sorki, że odkopuję temat ale nie będę zakładał nowego.
Na stronie Samsunga w danych technicznych zmieniła się wartość kontrastu dynamicznego z 10 do 30 000:1.

Wysłałem zapytanie do producenta, ponieważ kupując ten model pół roku temu, nalepka na TV mówiła o wartości 10:000.
Pytanie było krótkie. Które dane zawierają błąd.

Odpowiedziano mi, że wartością prawdziwą jest 30 000:1 :hmm:

Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

Moje zdanie jest takie, że kontrast ten tv ma na poziomie 2000-2500 a jeśli chodzi o dynamiczny, to jest to funkcja w menu tv którą wyłączam w moim a656, bo prześwietla twarze itp. Nie wiem ile to jest w cyferkach ale jest duuuuużo. Cyferki k. dynamicznego nic nie znaczą.

mare37

Banned
co ci przeswietla kontrast dynamiczny?? chyba mózg hehehe

SierzantHarris napisał:
Moje zdanie jest takie, że kontrast ten tv ma na poziomie 2000-2500 a jeśli chodzi o dynamiczny, to jest to funkcja w menu tv którą wyłączam w moim a656, bo prześwietla twarze itp. Nie wiem ile to jest w cyferkach ale jest duuuuużo. Cyferki k. dynamicznego nic nie znaczą.

davids80

New member
Witam.
Mam problem. Próbowałem podłączyć mojego PC (karta graficzna: GeForce 9600GT) do TV LCD (Samsung LE32A451) za pomocą DVI-HDMI. Niestety bezskutecznie. Obraz na LCD nie wyświetla się. Próbowałem grzebać w ustawieniach NVIDIA Control Panel (miałem podłączony również mój monitor CRT). Ustawiłem drugi monitor (LCD) w rozdzielczości 1360x768 (który defakto został wykryty przez PC). W panelu nvidii pokazywał wszystkie dostępne rozdzielczości dla połączenia HDMI. Ustawiłem także LCD jako ekran główny. Niestety w menu telewizora w ogóle nie podświetla się port HDMI 2 pod który podłączyłem PC (do HDMI 1 podłączony mam dekoder "n").

Gdzie tkwi problem???

mafia35

New member
Bez reklam
Odkopuję temat ponieważ potrzebuję dobrych ustawień korektora dźwięku.
Wiadomo, głośniki w tym modelu nie należą do najlepszych...

Ma ktoś może? Przydałoby się jakieś foto z menu telewizora na tych ustawieniach.

loniexz

New member
mafia35 napisał:
Odkopuję temat ponieważ potrzebuję dobrych ustawień korektora dźwięku.
Wiadomo, głośniki w tym modelu nie należą do najlepszych...

Ma ktoś może? Przydałoby się jakieś foto z menu telewizora na tych ustawieniach.

Nie ma "dobrych" ustawień korektora w tym tv. Najlepiej podłączyć sobie do innych głośników np do jakiegos zestawu 2.1. Moim zdaniem najlepsze wyjście.
Sam mam taki tv i dźwięk w tym modelu to tragedia.

Do góry