Opisz jak zrobiłeś, że pilot od tv obsługuje nc+ jeśli chodzi o nagrywanie, info itp.
Może zrobię to samo u siebie, bo jednak dwa piloty mnie denerwują
Przy pierwszym uruchomieniu TV sam spytał się czy ma się parować. Można to też zrobić manualnie :
HOME -> Wejścia (Input) - i tam strzałką do góry aby wybrać opcję konfigurowania pilota uniwersalnego

Można dodać dekodery, Blue-Ray'e, Wzmacniacze etc. Co ciekawe można także TV obsługiwać w niektórych ekranach kontrolerem do gier (jeśli ktoś ma odpowiedni - ja używam Logitech F710. Jest on bezprzewodowy a konfiguracja polegała jedynie na włożeniu odbiornika do One Connect Box). Aby jednocześnie podczas jednego działania kontrolować np. NC+ oraz Wzmacniacz z jednego pilota wystarczy po skonfiguowaniu obu urządzeń wybrać w opcji NC+ "Użyj z amplitunerem" czy coś takiego. Wtedy nazwa opcji zmienia sie na "nc+ - ONKYO" - lub inny amplituner, jaki macie.
Przy okazji - warto zainstalować aplikację Smart View (jeśli ktoś ma taką możliwość w smartfonie). Umożliwia ona natychmiastowe przesyłanie zdjęć, filmów oraz muzyki prosto z telefonu. Oferuje ona także dostęp do multimedialnego pilota, w którym znajdziemy funkcje takie jak :
- touchpad (którego najlepsze użycie możemy znaleźć w przeglądarce - działa jak ten w laptopie)
- klawiaturę która uruchamia się automatycznie gdy musimy coś wpisać w wybrane pole (YouTube, przeglądarka etc.)
- oraz pare innych przycisków, których nie ma na pilocie.
Można z niego sterować zarówno telewizorem, jak i skonfigurowanymi wcześniej urządzeniami.
Co do jakości 4k (na razie testowanej jedynie na YouTube i filmach nakręconych w 4k przez Galaxy s7)
- rewelacja. Przewaga nad jakością HD jest wyraźnie zauważalna.
Jeśli pomogłem - kciuk w górę !