Witam, to mój pierwszy post tutaj... Znalazłem już podobny wątek do mojego, ale były tylko 3 czy 4 odpowiedzi więc chciałbym zapytać sam, co sądzicie o zestawie kina domowego Samsung HT-BD2R. Ma system dźwiękowy 7.1 i 7 głośników (z subwooferem), oraz odtwarzacz Blu-Ray, podane jest też że nie ma wejść HDMI tylko 1 wyjście, i że jest możliwość podłączenia przez HDMI-CEC. Czy brak WEJŚCIA HDMI w takim urządzeniu to minus? Bo przecież trzeba jakoś podłączyć do niego tuner n-ki czy innej platformy... Podobnie, nie ma USB... więc z podłączeniem PS3 np też byłby chyba problem? To jedna grupa pytań... Druga dotyczy tego, iż często widzę tu porady, by kupować osobno amplituner, osobno odtwarzacz, jeszcze osobno głośniki.. rozumiem że jest to rozwiązanie dla miłośników muzyki którym BARDZO zależy na super jakości, i tym samym wybiera się najlepsze części składowe, często niekoniecznie od tych samych producentów. Jednocześnie zestawy "kompletne" popularnych producentów typu Sony czy Samsung są określane mianem "słabych". Tylko że ja dotąd wszystkie filmy oglądałem na moim starym Panosonicu CRT, który ma wbudowany JEDEN głośnik, więc chyba przejście na tego Samsunga mi w zupełności wystarczy? Dodam że nie planuję słuchać tam żadnej muzyki, tylko oglądać filmy, ewentualnie z czasem podłączyć PS3 i pograć. Pokój 25 m2. Telewizor mam już wybrany - Toshiba 46ZF355 - w wyborze pomogło mi również to forum i mam nadzieję że podobnie będzie z kinem domowym.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi oraz wyrozumiałość w stosunku do mojej niewiedzy w tych tematach
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi oraz wyrozumiałość w stosunku do mojej niewiedzy w tych tematach
Ostatnia edycja: