krzychol38
New member
Witam, jak ktoś śledzi to widzał że zastanawiałem się nad zakupem soundbara. Wybrałem ten z tytułu ( Samsung HW - F450). Do tego dokupiłem kabel HDMI w supermarkecie za 7 zł firmy emmerson oznaczenie to chyba AC 050 bo innych symboli nie widzę. I teraz pytanie z tytułu ... działu : jak to podłączyć. Podłączyłem tym HDMI tak jak w instrukcji i jak gdzieś tu w forum znalazłem, czyli HDMI ARC IN z tv i HDMI OUT do soundbara i gra... tyle, że jak przełącze soundbar na to funkcje SoundShare gdzie się przez BT to dźwięk jest czystszy, mocniejszy ogólnie znacznie zauważalnie lepszy. Pytanie dlaczego? W instrukcji jest, że kabel HDMI musi obsługiwać ARC, czy ten kabel wspiera - nie wiem, nie jest napisane. W ogóle pytanie - co daje ARC ? I dlaczego jak przechodze na źródło HDMI to nie ma dźwięku a jak wejdę na D.IN (czyli teoretycznie optyczny kabel) to dźwięk jest? Ktoś wie coś na ten temat? Mam włączone Asynet+ po obu stronach ale jak daje wyszukaj urządzenia to nic nie znajduje. Ale jak podgłaśniam to pojawia się logo Asynet+
Ostatnia edycja: