Samsung f6400 46" - montion plus(zacinający sie obraz) POMOCY

elvis197

New member
Witam . Mam problem , mianowicie podpiołem PC(AMD x4 3,3ghz HD6870 win 7) przez HDMI wej nr 4 DVI do tv f6400 żeby sobie obejrzeć film . podczas oglądania na motion plus plynnym/standardowym obraz sie przycina (nie jest płynny /mikroscinki co ok 9sek) . Próbowałem już wszystkiego od zmiany odtwarzaczy: kmplayer, gom player, splash pro.... po instalowanie reclocka i zmiane w nim na 30fps ...
czy jest jakiś inny sposób poza zmianą sprzętu żebym sie mógł cieszyć filmami płynnymi w 30 kl/sek???

dziękuje za odpowiedzi i liczę na WAS

elvis197

New member
zainstalowałem ale jak zrobić zeby to wyglądało jak przy wł montion plus co przestawić i na co...
podziekował !

tdx

New member
Bez reklam
motion + na razie wyłącz w TV żebyś wiedział co robi TV a co PC

W tray masz ikone SPV odpal jakiś film i odpal podświetlony profil tam masz 4 pozycje ja mam wszystkie na defalutowych ustawieniach ale jeśli Ci nie pasują to najwięcej daje frame interpolation mode.
Jak GPU ci wspiera OCL to możesz to włączyć

elvis197

New member
no to tak odpaliłem go w gom player i klikam na ikone svp i mam video profiles wybieram 1980 x 1080/60p klikam w niego i mam 4 opcje frames interpolation svp shader target frame i decrease frame

wszystkie na default ale szału nie ma...

tdx

New member
Bez reklam
tak? a masz film w 60p skoro taki profil wybierasz?
masz osd na filmie jak odpalasz?

6okv.jpg

tdx

New member
Bez reklam
musisz ustawić w opcjach swojego playera filtr ffshow żeby działał avisynch, bo na razie to svp nie chodzi :D

tdx

New member
Bez reklam
raczej z tym problemu żadnego nie było chyba nawet w instalce masz mpc od razu do instalacji :D

elvis197

New member
jest lepiej niz z motion plus na plynny bo nie tnie, ale doszedłem do wniosku ze najlepiej sie ogląda na motion plus wyraźnym ;)

pzdr

Do góry