Samsung ES6100 rozbudowa audio

Jacobz

New member
Witam,

Mój TV to Samsung UE40ES6100. Z telewizora jestem ogólnie zadowolony, natomiast w planach mam rozbudowę audio i tutaj zaczynają się schody oraz moja prośba o pomoc... Warunki lokalowe pozwalają mi na zestaw 2.1, obok telewizora pojawi się również PS3. Teraz tylko nie wiem czy podłączyć pod TV np. mikrowieżę czy mniejszy zestaw kina domowego np Samsung HT-D423H.

szukam czegoś od Samsunga. Czy moglibyście podpowiedzieć jakieś rozwiązanie, żeby to wszystko połączyć, ewentualnie polecić jakieś modele sprzętu?

tdx

New member
Bez reklam
pamiętaj żeby Twój nowy zestaw miał złącze optyczne lub korzystał z ARC. Wtedy będzie wszystko ładzie działało. Nie musisz się nawet trzymać samsunga ja mam D7000 i korzystam z z PS3 i kina Sony F200 i wszystko ładnie działa z poziomu 1 pilota od TV :)

Jacobz

New member
Ok dzięki za podpowiedź. Czyli PS3 + kino domowe. Zastanawiam się jeszcze nad opcją z wieżą / głośnikami do PS3 skoro rzez PS3 mogą lecieć różne rodzaje płytek. Zawsze to trochę mniej gratów przy telewizorze :razz:

Ostatnia edycja:

Jacobz

New member
Odkopuję wątek :smile:

Znalazłem dwa samsungowe zestawy kina domowego 2.1:

- Samsung HT-ES 6200,

- Samsung HT-ES 4200,

Który zestaw wpasowałby się lepiej do wspomnianego wyżej TV? Czy ktoś z Was ma może już jakieś doświadczenia związane z tymi zestawami?

Do góry