Samsung czy Sony??

Aras-ARS

New member
Witam wszystkich.
Zamierzam kupić telewizorek LCD i mam dylemat , ponieważ po konsultacji z pewną osobą pojawił się problemik, mianowicie dowiedziałem się że SONY jak i SAMSUNG produkuja w jednej fabryce te same matryce do swoich telewizorów LCD, zatem jakośc tych LCD-deków musi być taka sama - orpucz względów wizualnych.
I teraz moje pytanie czy SONY KLV-V26A10E czy może w tej cenie większy i z takim samym obrazem SAMSUNG LE32R41B??

Czy może ktoś porównywał te modele?? Bo kwestia jest ciekawa ponieważ SONY jest bardzo drogi, natomiast SAMSUNG z tych samych części.

POZDRAWIAM:)

Ostatnia edycja:

ArekR79

New member
...

Widziałem obraz z tego Sony KLV-V26A10E(sygnał z kablówki) i powiem Ci, że żadna rewelacja. Kazałem sobie podłączyć do tego samego sygnału starszy model Sony z serii KLV-LXXM1, gdzie XX to cale i powiem Ci, że na tym starszym modelu z tego samego sygnału obraz był o niebo lepszy - szczegóły wyraźniejsze, obraz jaśniejszy przy tych samych ustawieniach TV. Co do Samsunga to się nie wypowiem, gdyż nie miałem sposobności go przetestować. Jedno co mogę podpowiedzieć, to zainteresuj sie również TV firmy Panasonic. Teraz wychodzi nowa seria TX-XXLX60, gdzie XX to cale. Osobiście nie widziałem jeszcze obrazu z tego TV, ale porównywałem obraz Sony KLV-V32A10E i Panasonic 32LX50 (czyli poprzedniego modelu) i znowu porównanie wypadło gorzej dla Sony. Oczywiście dużo zależy od sygnału, ale ja dwukrotnie zawiodłem się na TV Sony (przynajmniej jeśli chodzi o obraz z kablówek)
Pozdrawiam

Aras-ARS

New member
Dziękuję za podpowiedź.
Widziałem Panasonica i muszę Ci przyznać rację że obraz jest ok.

Cały czas prosze innych o swoje zdanie na ten temat!!

Do góry