samsung czy sharp

Status
Zamknięty.

janusz

New member
Bez reklam
jarkuby napisał:
sharp potem sony jaki znjadz sam a samsung na 6 miejscu.....
To opinia z innej epoki. Na dzień dzisiejszy:
1. Samsung 24% sprzedaży
2. Sony 13 %
pozostałe marki po kilka procent. Oczywiście sprzedaż nie musi iść w parze z jakością, jednak inne opinie zawsze będą subiektywne. Choć i w tych subiektywnych często Samsung wygrywa. W ostatnim okresie w USA wartość marki na pierwsze miejsce wyszedł Samsung po kilkudziesięciu latach liderowanie przez Sony. Na tym forum też najwiecej postów jest w dziale Samsunga. Co nie znaczy, że poszczególne modele mogą zupełnie inaczej wypadać, szczególnie, że każdy klient ma nieco inne wymagania.

mat74

Well-known member
Bez reklam
janusz napisał:
W ostatnim okresie w USA wartość marki na pierwsze miejsce wyszedł Samsung po kilkudziesięciu latach liderowanie przez Sony.

a wzieles pod uwage kryzys w stanach ....?!
i jesli ktos mysli - "co ma piernik do wiatraka ?".....to powiem ,ze troche ma...
"wartosc marki"....hm...na forach HD....hm.....
a jakiez to produkty zachaczajace o hi-end produkuje samsung, ze o nich dyskutuja na amerykanskich forach HD maniacy ?!
bo sony cos tam jednak takiego zrobil.....chocby topowy player BD !
ampli tez zrobili jakis "TOP"- czytalem gdzies recenzje- calkiem niezly...ponoc....
porownan z samsungiem nie bylo......nie bylo wyrobu konkurujacego ?! a no widocznie nie.....

z3

Member
janusz napisał:
To opinia z innej epoki. Na dzień dzisiejszy:
1. Samsung 24% sprzedaży
2. Sony 13 %
Chlopie jestes moim idolem. Ilosc synonimem jakosci hura :). Pewnie jeździsz też marką TATA lub Great Wall bo przecież miliony kupują i marka pod wzgl rozpoznawalności wzbija się na szczyt.

Ludzie jedzcie gówno miliony much nie moze sie mylic.

TEMAT NIE W TYM DZIALE !!!!

Sprzęt Wszystko związane z HDTV oprócz wszelkiego rodzaju wyświetlaczy. Za umieszczanie wątków o LCD, plasmach itp, z miejsca będą bany! Odpowiednie działy znajdują się w kat. VIDEO!

janusz

New member
Bez reklam
z3 napisał:
Chlopie jestes moim idolem. Ilosc synonimem jakosci hura :). Pewnie jeździsz też marką TATA lub Great Wall bo przecież miliony kupują i marka pod wzgl rozpoznawalności wzbija się na szczyt.

Ludzie jedzcie gówno miliony much nie moze sie mylic.

TEMAT NIE W TYM DZIALE !!!!

Sprzęt Wszystko związane z HDTV oprócz wszelkiego rodzaju wyświetlaczy. Za umieszczanie wątków o LCD, plasmach itp, z miejsca będą bany! Odpowiednie działy znajdują się w kat. VIDEO!
Jak już próbujesz się z kogoś śmiać najpierw przeczytaj do końca by nie wyjść na frajera. A wyraźnie napisłem "Oczywiście sprzedaż nie musi iść w parze z jakością". Teraz głupio Ci?
Z Tatą to też walnołeś idiotycznie. Ta firma ma malutką sprzedaż, liderem jest Toyota i tu jakośc jest super. Jak masz pisać bzdury to odpuść sobie.

Do Mata: zgadzam się z Twoją opinią, jednak w temecie nie chodzi o hi-end, a o zwykłe LCD, w tej właśnie dziedzinie Samsung jest liderem, co widać też na targach, gdzie najwięcej nowych rozwiązań jest najczęściej u Samsunga.

Ostatnia edycja:

BD

Member
Bez reklam
troszke wprowadzilem zametu :D..... a teraz szczerze kup ten co mam w podpisie-bedziesz zadowolony jak ja lub bardziej pozdr..........

janusz

New member
Bez reklam
jarkuby napisał:
troszke wprowadzilem zametu :D..... a teraz szczerze kup ten co mam w podpisie-bedziesz zadowolony jak ja lub bardziej pozdr..........
W podpisie masz tez ONKYO BD 606, a to porażka przynajmniej w swojej cenie. Za 499 można kupić Funai lub niewiele drożej Philipsa, które nie różnią się niczym z wyjątkiem przedniej ścianki. Też jesteś zadowolony? Pewnie tak bo nie miałeś kilka razy tańszych klonów.

z3

Member
Strasznie mi glupio. Jak widzisz nie smieje sie z kogos bo nikogo nie znam z tego towarzystwa wiec tego nie robie, smieje sie z glupot jakie mozna wypisywac. Jak zauwazysz to Ty nie czytasz do konca ze zrozumieniem, poniewaz zaznaczylem, iz wymienione marki motoryzacji wzbijaja sie w szybkim tempie, a nigdzie nie napisalem ze najlepiej sie sprzedaje. Samsung ma bardzo duzo do nadrobienia wzgl jakosci. Podswietlenie krawedziowe jest slabiutkie i daleko tej technologii do zwyklego podswietlenia CCFL. Samsung to 66% marketingu a reszta to produkt.

Status
Zamknięty.
Do góry