samsung c650 czy sony ex500 do kablówki analogowej

leech782

New member
Witam,
który z telewizorów z ww., a może jeszcze jakiś inny, nadawałby się bardziej do kablówki analogowej.
Jedynym warunkiem muszą być 32 cale i z tego co wyczytałem plazmy mniejszej niż 42 cale nie warto kupować. Cena do 2000zł z widełkami 200zł.

Ostatnia edycja:

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Nie będę oryginalny, ale do kablówki analogowej to najlepiej sprawdzi się plazma!
Nie wiem gdzie wyczytałeś, że nie warto kupić mniejszej plazmy niż 42 cale!? Chociaż jest w tym ziarnko prawdy bo im większy ekran tym lepiej!
Na Twoje warunki proponowałbym Plazmę 37 cali, choć jeżeli masz bliżej do 3m to 42 cale jak najbardziej wskazane!
Jaka kwota wchodzi w rachubę? Sorry kwotę podałeś.....

http://www.skapiec.pl/site/cat/21/filtr/_868_876_0_0_0_0_0_0_0_0
http://www.skapiec.pl/site/cat/21/filtr/_0_877_0_0_0_21457_0_0_0_0

Ostatnia edycja:

leech782

New member
Dzięki za rady. Możesz mi po krótce napisać dlaczego plazmy lepiej nadają się do sygnału analogowego jeżeli mają rozdz. 1920 x 1080?

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
To nie tak. Plazma generalnie lepiej nadaje się do sygnału analogowego i tak w ogóle do słabszego sygnału gdyż lepiej sobie z nim poradzi. Pisząc krótko słabszy sygnał wygląda lepiej niż na LCD.
Co do Twojego pytania o rozdzielczość to też nie jest tak z kiepskim sygnałem analogowym(a taki niestety mamy w Polsce) poradzi sobie lepiej Plazma z niższą rozdzielczością!
Polecałem Ci model S20 dlatego, że jest nowszy i obraz uzyskany na nim też będzie bardzo dobry. Z modelu TX-P37X20E też będziesz zadowolony.

leech782

New member
37x20 różni się od 42s20 rozdzielczością i to prawie dwukrotnie mniejszą. Czy to jest ważny parametr przy ewentualnym oglądaniu dvd?

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Przy DVD raczej nie zobaczysz różnicy. Na obu tych TV z obrazu będziesz zadowolony. Najlepiej jak podłączysz odtwarzacz przewodem HDMI, lub component.
Różnica będzie jeżeli podłączysz odtwarzacz Blu-Ray. S20 jest Full HD i przy odpowiedniej odległości zobaczysz różnicę w obrazie, więcej szczegółów itp. Jednakże to przy bliskim oglądaniu. Przy odległości 3m to już tej różnicy raczej nie zobaczysz....to tak w wielkim skrócie.

Jeżeli kupujesz TV do analogowej kablówki i nie planujesz zakupu odtwarzacza Blu-Ray czy też konsoli PS3 to spokojnie możesz kupić Tv HD Ready np. TX-P37X20E i będziesz z niego zadowolony.

Ostatnia edycja:

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Spoko, najlepiej by było jakbyś sam mógł ocenić co Ci odpowiada. Tylko dobrze by było abyś zrobił to u kogoś w domu, sklep to kiepskie miejsce na dokonywanie wyboru co do jakości obrazu!!!
I jeszcze jedna rada - kupując w necie wybierz sklep polecany, który ma dużo pozytywnych opinii!
Jeżeli w miarę skromnych możliwości pomogłem Ci choć trochę z wyborem to super...

leech782

New member
Telewizor będę kupował na raty w MM, Saturnie lub rtveuroagd, bo z ratami 0% (RRSO - 0%) wychodzi porównywalnie do zakupu w sklepie internetowym.

visvikis

New member
Do analogowej tv tylko c650 nie ma lepszego, ja taki mam i myslalem ze bede musial kupic dekoder N lub tv na karte, na szczescie wogole tego ten tv nie potrzebuje i to w 100% bedziesz w szoku, ze az tak ladnie odbiera, w hd ogladam tylko filmy zassane z neta. A na marginesie ja mam 46c650 i ogladam max4metry i jest super, wiec 40'' proponuje, a 37'' szybko stanie sie za maly, to bardzo dobra rada, ja bym sie nawet nie zastanawial, mam nadzieje ze cie przekonuje moja wypowiedz, zmiana kosztu tylko plus-minus400zl,a tv na dlugo. Pozdro

Do góry